Home sweet home

Trendspotting: Crocs eat your heart out en simpel design

Na de MAG, Uggs, Crocs, Shabbies en Birkenstocks is er een nieuwe zomerse must have. Gooi alle eerder genoemde merken maar weg, deze zomer komt in het teken te staan van Fundals. Wie krijgt er geen blaren van teenslippers, baalt er ontzettend van die lelijke witte strepen over je voet of loopt gewoon het liefst op blote voeten, wat niet altijd even verantwoord is?  Fundals heeft daar nu wat op gevonden: een ‘voetje’ met een plaklaag. Het lijkt op een inlegzooltje, maar is van een dun stukje rubber, voorzien van een plaklaag die tegen een beetje vuil kan. Voorzien van een kekke print zien ze er super catchy uit. Ze zijn wasbaar, iets wat ook ideaal is in de zomer. Ik heb de mijne alvast besteld, een mooie afleidende eyecatcher waardoor mijn ugly toes, die veel aan de buitenlicht moeten blootstaan, in het niet zullen vallen. Voor meer informatie kijk hier.

Fundals

Fundals

Meerdere kekke prints

Meerdere kekke prints

Even wennen, maar origineel is het zeker!

Even wennen, maar origineel is het zeker!

Komende zondag is het weer Moederdag. Sinds er bij ons niemand meer op de basisschool zit, doen we daar niet meer aan. Dus geen mislukte ontbijtjes en niet te ontcijferen kunstwerkjes meer voor mijn moeders. Vindt ze helemaal niet erg, wij tonen onze waardering wel op andere momenten en met inmiddels betere middelen. Maar de recessie heeft deze dag nog niet kunnen beïnvloeden, want er zijn genoeg Nederlanders die er wel aan mee doen. En als je dan toch graag ontbijt op bed wilt serveren, is er nu een schitterende designlijn van Blomus, DESA, waar iedere moeder met liefde vanaf wil eten. Strak maar niet kil, eenvoudig maar toch apart. De normale lijn van Blomus bevat veel RVS, dus dit is een hele andere richting. Leuk merk om te onthouden, en toch best betaalbaar. En misschien komt deze mezenbolhouder je bekend voor want deze was afgelopen winter veelvuldig te aanschouwen in DE bladen.

Cappucinokop + schotel

Cappucinokop + schotel

Eierdopjes

Eierdopjes

Broodmand

Broodmand

Schaal

Schaal

Vogelbolhouder

Vogelbolhouder

Inmiddels ben ik verliefd op een lamp, die helemaal niet hier tussen past. Volgend huis itempje dus, maar kon het niet laten om hem er toch bij te zetten. Via een nieuw ontdekte, Belgische site met prachtige designstukken.

De BIG BOW Chrome

De BIG BOW Chrome

En voor de doe-het-zelf’ers onder ons; ben je al een tijd op zoek naar leuke poten of schagen voor dat tafelblad van je grootmoeder? De Nederlandse ontwerper Jorre van Ast komt met hele makkelijke maar super leuk uitziende oplossingen. Binnen de lijn ‘Clampology’ heeft hij allerlei klembare ontwerpen gemaakt, waaronder de ‘Clamp a Leg’. De naam zegt het al, een poot die je gewoon aan het blad schuift. Geeft meteen een stoere uitstraling.

Clamp a Leg

Clamp a Leg

Weer genoeg gespot. Nog een klein muziektipje, van Nederlandse bodem en een beetje wacko maar een super stem! (in DWDD wist ie Floortje Dessing flink ontroerd te krijgen)

Lucky Fonz in DWDD

Grappig en opvallend, de afgelopen week heb ik een enorme stijging pageviews, gister ben ik zelfs 2 maal vertaald door onze vriend Google, naar mijn lievelingstaal Frans. Geestig om jezelf in het Frans te lezen!