Cocooning

Tuttebel

Een tijdje geleden schreef ik dat ik af en toe wat meer ‘momentjes voor mezelf’ ging nemen. Nou is mijn balans werk/ontspanning momenteel prima in verhouding, maar toch is het lekker om jezelf af en toe te verwennen.

Dus terwijl lief nog lekker boven ligt te slapen, ben ik in de weer met maskertjes, kruidenthee, geurkaarsjes, voetenbadjes, nagellakjes en vijltjes. Als afsluiter van mijn ’troetelochtend’ pak ik zo nog een half uurtje ontspanning onder de zonnebank mee. Heerlijk.

Je hoeft ook helemaal geen ‘Spa’  (al is een bad een vereiste in ons volgende huis) aan huis te hebben, met wat lekkere douche- en verzorgingsproducten, een maskertje en geurkaarsjes kom je al een heel eind. Uiteraard mogen de dikke badjas , lekkere snackjes en een gezapig tv-programma of lekker muziekje niet ontbreken.

Zo’n tutmoment is vooral lekker als je de deur niet meer uit hoeft, geen bezoek verwacht en de rest van de dag ongemake-upt in je huispak rond kan banjeren. Beetje bank hangen, filmpje kijken en weinig inspannends.

Vandaag zou de zon zich nog moeten laten zien zodat we een middagje kunnen rondparaderen in het plaatselijke park waar vandaag Picknick in the Park gehouden wordt. Het ziet er momenteel nog niet naar uit dat de zon zich gaat laten zien, dus voor de zekerheid al een film uitgezocht en mijn huispak ligt voor het grijpen.

Misschien ga ik van de zondagochtend maar ‘mijn’ ochtend maken. Uitslapen lukt me toch niet meer, met maskertje op kan er zelfs nog gewerkt worden en de herhaling van Eigen Huis & Tuin pik ik makkelijk met een half oog mee. Soms ben ik een heerlijke, huiselijke tuttebel. Momentje voor mezelf. Heerlijk gezapig!

Sabrina Starke – A woman\’s gonna try

Troeteldag