Travel

Tv-a-porter en rockstar Hilfiger

De wereld heeft zwaar te verduren. Noord-Brabant is in ons kleine landje tot nu toe het zwaarst getroffen, al heeft Meppel het ook niet makkelijk. En ik spreek uit ervaring. Alleen Madonna lijkt (nog) niet getroffen, aangezien zij afgelopen weekend een optrekje van maar liefst 40 miljoen dollar heeft aangeschaft!

De mode-branche krijgt er ook flink van langs. De detailhandel ziet zelfstandige kleine ondernemers als paddestoelen omvallen, in plaats van uit de grond schieten. Er is zelfs een nieuwe term in fashionland, waar ik al eerder over blogte: de  Recessionista Bastiaan van Schaik is zelfs op zoek naar de ultieme recessionista, geholpen door Maria Kooistra en Anouk Smulders.

Anouk Smulders, Bastiaan van Schaik en Maria Kooistra

Anouk Smulders, Bastiaan van Schaik en Maria Kooistra

Ze proberen van alles om toch te kunnen blijven verkopen. Alle mogelijke middelen worden daarbij ingezet. Mocht je vorig jaar als fervent Julia’s Tango-kijker de flierige jurkjes willen bemachtigen, kon dit door een samenwerking met Steps. Ook dit jaar heeft Net 5 een samenwerking tussen een serie en winkelketen. Verborgen Gebreken en Steps hebben samen een jurken- en zakelijke modelijn opgezet. De kledingstukken vliegen als zoete broodjes over de toonbank en ik heb met meerdere vriendinnen gesproken over welke nou het leukst is. Uiteraard was deze meteen sold-out. Een super goede samenwerking, want na het succes van Sex and the City en alle trends die de serie met zich mee bracht, wil iedere omroep graag een slaatje slaan uit al die koopgrage vrouwen.

Die blauw geruite it is. Zag me er al helemaal in lopen!

Die blauw geruite it is. Zag me er al helemaal in lopen!

Tommy Hilfiger probeert het op een andere manier. Hij ging al vaker muzikale samenwerkingen aan, nu maakt hij er een heel nieuw event van. Onder de naam Hilfiger Denim Live, ging het eerste evenement op 11 april in het Amsterdamse Paradiso van start. Hilfiger probeert nieuw talent op rockgebied hierdoor te laten doorbreken. Daarnaast gebruikt hij de sterren ook in zijn nieuwe reclame-campagne. Lucratief, maar eerdere samenwerkingen onder de naam Hilfiger Sessions, met onder andere Kelly Rowland en John Legend, hebben Tommy geen windeieren gelegd. De ontwerper beweert het ontwerpersvak te hebben gekozen, gestimuleerd van de artiesten uit zijn tijd. Mick Jagger en Jimmy Page waren zijn helden en voorbeelden.

Mr. Tommy Hilfiger himself

Mr. Tommy Hilfiger himself

Erg benieuwd ben ik wat andere modehuizen inzetten. Extra promotie, lucratieve campagnes, of juist niets… Hoe blijven ze zich onderscheiden, zonder hun grote naam te verliezen?

Neem een voorbeeld aan bovenstaande initiatieven, dan zie ik het wel goed komen!

En met al die Zweedse modehuizen komt het wel goed. H&M heeft slim ingespeeld op de cocoon-trend met haar Home-lijn, Soya blijft het goed doen met aparte stukken en de prijs-kwaliteitverhouding is precies goed. Komt daarbij dat online bestellen super makkelijk is, dus geen gedoe in vervelende pashokjes, maar gewoon lekker thuis. Manlief de deur uit, kaarsjes aan, vriendinnen en wijntje erbij en passen maar!

Bij Tommy Hilfiger moet ik altijd even denken aan C. Zonde dat je daar niet langer hebt kunnen werken, helemaal jouw ding. RIP.