Travel

Typhoon Thursday: Buiten spelen voor volwassenen

superkilen denemarken

Sommige mensen noemen boot camp buitenspelen voor volwassenen. Ik noem het puur afzien. Ik spring touwtje of touwtjespring. Hoe je dat taalkundig gezien dan ook het liefste ziet, vanuit plezier begon het niet. Fit zal ze zijn, gesprongen zal er worden. Maar van staccato sprongen ging ik – via kuitspieren die verkrampten halverwege serieuze meetings – naar hipjes en huppeltjes, runs en pogingen tot double unders, hinkelen en struikelen. Het touw vervloekend. Dat wel.

In mijn jonge springjaren kwamen dit soort series vloekloos en altijd met een buik vol stoepkrijt. Je moet het begeleidende krijtwerk immers nauwlettend – met je neus op de tegels – in de gaten houden. Nu spring ik in onberispelijke sportpakjes in kleuren waar mijn jonge zelf graag wat stoepkrijtroze, -geel en -lila aan toe had gevoegd. Het begon niet uit plezier, maar het zou het stoepkrijtmeisje in me wakker schudden. Ik ga touwtjespringend door de huiskamer. Voor mijn lol. Sorry, onderburen.

Even terug in de tijd voor- of nadat je je strak in ’t pak op kantoor begaf, deze zes concepten staan garant voor een dosis jeugdsentiment. En onderweg niet op de kiertjes tussen stoeptegels gaan staan, hè. Dat is lava.

Buiten spelen? Dit zijn de hotspots voor volwassenen

Die trip down touwtjespring memory lane inspireerde me om te zoeken naar leuke plekken waar je ook als volwassene een soort van verantwoord kunt buiten spelen. Dus trek je stoutste schoenen aan en ga!

Pause

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/pause-pulitzer-schommels_zpsyco54p5p.jpg
In de tuinen van hotel Pulitzer Amsterdam ligt Pause. Dansend tussen elegante bar, verfijnd café en ‘to go’ concept is deze hide-out sterk in zijn breekbaarheid. Rijke materialen als marmer, fluweel en messing creëren samen een lichte uitstraling. Bij Pause ontvlucht je de stad om even in je eigen ‘er was eens…’ te belanden. Daar zweef je na een fijn taartje in designerschommel of hobbel je even op een robuust designer hobbelpaard.


Superkilen


http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/superkillen_zpse22nbvr2.jpg
In Kopenhagen groeide een speelplaats op tot kunstproject. Net als de wijk die Superkilen omringt komen bouwsteen voor de drie pleinen waaruit het project bestaat van over de hele wereld. Bokszakken uit Bangkok, schommelbanken uit Baghdad, lantarenpalen uit Italië, fietsenstalling uit Finland, fitnessrek uit Santa Monica, hangmat uit Australië en een braai uit Zuid-Afrika. De community rond Superkilen koos hun favoriete objecten die samen een kunstige speelplek vormen.


THE BUTCHER Social Club

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/TBSC_Interior_Rinze_Unwatermarked_zpsxab7j8tx.jpg

In voor een nachtelijk potje pool? Hop op de pont over het IJ richting de A’DAM Toren. THE BUTCHER Social Club is een full-service speeltuin en lounge voor stedelingen; van 8 uur ’s ochtends tot in het diepste van de nacht en de klok rond op vrijdag en zaterdag. Een high-end lounge komt samen met THE BUTCHER’s beroemde burgerbar en een old-school speelhal met flipperkasten, voetbal-, pool- en pingpongtafels. Meer het speeltuintype? Bovenop de A’DAM Toren schommel je met Amsterdam Noord aan je voeten.

Ball Pit Manilla


 photo Ball_zpssd3lez3c.jpg
Baantjes trekken in het zwembad is voor gewone mensen. De Peter/Petra Pannen van deze tijd duiken in een ballenbak. De meest fotogenieke vind je in de Filipijnen. De ballenjongens en –meisjes van Ball Pit Manila ontvangen je niet alleen voor pyjamafeestjes, maar ook voor zakelijke meetings die wel een beetje jonge creativiteit kunnen gebruiken.


Ice*Amsterdam


 photo Ice Amsterdam-ijsbaan-museumplein_zpsycyuoyyv.jpg
Do you want to build a snowman? Sneeuw kan je nog niet beloofd worden, maar met Ice*Amsterdam wacht je gegarandeerd een ijs-zekere winter. Lampjesslingers verlichten de ijsbaan op het Museumplein waar je drie maanden lang glibbert, krabbelt, schuifelt, glijdt en pirouettes draait. Als je genoeg andere jonge geesten optrommelt boek je (vanaf 10 personen) potjes curling, leer je ijssculpturen maken of sla je aan het ijshockeyen.

Dig This

 photo Dig-This-21_zpsezydp6by.jpg
Die blauwe schelpenzandbak uit je ouders achtertuin heeft onder een vergrootglas gelegen. Bij Dig This in Vegas rol je met graafmachines door een gigantische zandvlakte. Je bestuurt de gravende gevaartes en bent net als toen weer even koning(in) van jouw eigen zandkasteel.

Waar kun jij stiekem een beetje terug naar je jeugd?

Deze post is in samenwerking met Typhoon Hospitality ontstaan. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.


Marlies Bax