typhoon thursday

Typhoon Thursday: de beste bars en restaurants van Auckland

auckland restaurants

De culinaire scene in Auckland is booming. Als we Typhoon’s oprichtster – of liefkozend executive biatch – mogen geloven dan. En zij kan het weten. Want daar down under bezoekt Yaela de leukste restaurants en bars van Auckland. Zakelijk – Typhoon Nieuw-Zeeland PRt er op los voor de lokale hospitality – en recreatief – never not eating.

Een Amsterdammer kiwified


Even was het doodstil op het normaal volstrekt chaotische kantoor van Typhoon Hospitality. (We danken onze naam niet alleen aan de tyfoon van ideeën die we onophoudelijk de wereld in blazen; de decibellen die geproduceerd worden breken dagelijks nieuwe records.) Het waren nanoseconden van complete shock. Stiltes voor de spreekwoordelijke storm. Een kakofonie van kreten barste los: ‘Weg? Emigreren? Zo snel al? Daar heen?!’ Het decibellenrecord van dat jaar was direct verbroken.

Een paar maanden geleden vertrok Typhoon’s Yaela, met haar hebben, houden en hele gezin naar Nieuw-Zeeland. Team Amsterdam was verbaasd. Niet om het weg gaan an sich. Maar Auckland? Wat valt daar nou te beleven? En nog veel belangrijker, wat valt daar nou te eten en drinken? Heel veel dus. Die slaperige stad die Auckland ooit was, daar is geen spoortje meer van te bekennen. Toerisme groeit al jaren van piek naar hogere piek, ondernemers zien enkel kansen in deze net-alsof-wereldstad en Nieuw-Zeelanders eten steeds meer buiten de deur. En zo zou een verstokte Amsterdammer zich omdopen tot Kiwi.

De beste restaurants en bars van Auckland


Hoogste tijd dus om eens even de leukste en lekkerste hotspots van dat gekke kiwiland op een rijtje te zetten. Dit zijn Yaela’s ‘hier moet je écht geweest zijn’ restaurants en bars van Auckland. Nou ja, een selectie dan.

Staat een trip naar Auckland voor jou direct op de planning?

Marlies Bax