typhoon thursday

Typhoon’s Thursday: En we gaan nog niet naar huis

champagne
Er is te veel om niet te mogen missen. Daarom zet Marlies van Marketing & PR-bureau Typhoon Hospitality met Typhoon’s Thursday elke maand nog een aantal punten op je to do list.

‘Aan Plaza de la Merced zit ik met mijn Rick, of te wel de lieve man, op het terras van La Plaza. Hij veegt wat zweetdruppeltjes van zijn voorhoofd. Veertig graden vraagt om zee. Ik slurp mijn sangria. Het glas vliegt van vol naar half vol of half leeg – wat je voorkeur heeft – en schiet van mijn smaakpapillen direct door naar mijn hersens. Beneveld zweten was nog nooit zo gelukzalig als in Malaga.’
Het schijnt dat je slechts een paar uur aan het werk hoeft ze zijn om de ontspanning van je vakantie kwijt te raken. Uren inderdaad. Dus voordat jij goed en wel die tweede latte uit het koffiezetapparaat hebt getrokken, je mail hebt doorgewerkt en iedereen vertelde over die ultieme ijssalon aan de Costa del Sol, begint de aftakeling alweer. Tragisch. Naast dat je nog minstens 2 weken met #TBT je Instagram kunt vullen, houdt het vakantiegevoel met deze tips zeker langer stand.

Trouwens, de meest ultieme ijssalon van Malaga is Conico in de haven, restaurant La Plaza en cocktailbar La Cocotta koken heel Andalusië er uit en met een bezoekje aan Nerja vlieg je binnen vier uur naar de witste palmenstranden. Mocht je nog naar de Spaanse costa’s vliegen… Eat your heart out!

cocktail shoot

8x nog lang niet naar huis

1. From Asia with love
Hot off the presses! Vanaf 23 juli legt Happyhappyjoyjoy de hysterie van Azië midden in de hoofdstad. Dumpling hier, Pad Tai daar. Japanse pluutjes naast felle muurschilderingen. Julius Jasper verzamelt aan Bilderdijkstraat 158 alle smakelijke en tegenstrijdige persoonlijkheden uit het Oosten.

2. Cocktails drinken als de Dominicanen
Nu we al enkele seizoenen G&T’s verafgoden, is het tijd voor een verfrissende afwisseling. Say hi to the Dark and Stormy! Rechtstreeks uit de Dominicaanse Republiek. Vul een groot glas met ijs, 40ml Brugal Añejo Superior, een flesje Fever Tree Ginger beer, garneer met een limoentje en roer door elkaar met een vleugje liefde. Liefde is optioneel, maar zeer aan te raden.

3. Macarrons en chansons.

Ah, mon chéri! De beste macarons pik je gewoon op aan de Rozengracht in Amsterdam bij Urban Cacoa.

4. In 80 minuten de wereld rond
.
Je start met een hapje Australië, brengt met het hoofdgerecht eens een bezoekje aan Afrika en proeft het suikerzoet van over zee met een dessert uit de USA. Specktakel vond op ieder continent inspiratie. En mocht je, net als ik, zeer specifiek een liefhebber van Chardonnay uit Californië zijn, dan boek je nu per direct een tafeltje. Nu dus.

5. Lekker weg in ‘t buitenland

Plan direct je volgende tripje. Bij een weekendje London ga je met haastige spoed naar Sketch met haar Idyllische verzameling van food, drinks, music and art. Alleen al voor het servies.

6. Spaanse marktjes afstruinen in West

Naast Azië vond ook Madrid een plekje in Amsterdam. De Foodhallen, al lang geen nieuweling meer, liet zich inspireren door markten als Mercado de San Miguel waar locals en toeristen kleine stalls afstruinen voor een volle maag.

7. Take yourself to church

Zodra we over de grens stappen ontwikkelen we een onbegrijpelijke liefde voor kerken, kathedralen, ruïnes en willekeurige bergen steen. Dus beklim de Domtoren, bezoek Paleis Soestdijk en wandel eens langs dat hunebed.

8. Het strand van Holland
Ik zou niemand durven aansporen tot verzuim, maar échte zon in Nederland is een schaars gegeven waar je gebruik van moet maken. Daarom verplaatst Heineken Afterwork zich op 13 augustus van de stad naar het strand. Na werk worden de biertjes met een plop en een sis geopend bij Tijn Akersloot in Zandvoort. Is it 5 P.M. yet?

Deze post is in samenwerking met Typhoon Hospitality ontstaan. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.

Marlies Bax