Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

typhoon thursday

Typhoon Thursday: ’t leukste en lekkerste van Lissabon

17/08/2017
lissabon lijstje 11 lekkerste
Reading Time: 4 minutes

201 kilometer. Het aantal kilometers dat ik in 2 weken door Lissabon sjouwde. Gezelschap bleef thuis. Dan krijg je dat. Het was een reis die me weer even met de in hakken gestoken voeten op de grond moest zetten. Of in het geval van Lissabon: met de witte sneakers op de spiegelgladde keienstraatjes. Eén avond haalde ik het in mijn hoofd gehakte sandaaltjes aan de voeten te schuiven, wat enkel in twee bijna-verzwikte enkels resulteerde. Slecht idee.

En zo, dwalend en bergbeklimmend, schreef ik een half boek maar vond ik toch vooral de leukste plekjes van Lissabon.

11x ’t leukste en lekkerste Lissabon

Tripje naar de Portugese hoofdstad in de agenda gezet? Pak pen en papier en pen dit lijstje heel gauw – succes met 11 ellelange tips – over.

1. Manteigaria – Fábrica de pastéis de nata

Portugese puristen wensen me bij tip 1 waarschijnlijk direct ‘meias eternamente molhado’ of ‘eeuwig natte sokken’. Want de originele Pastéis de Nata vind je onder de naam Pastéis de Belem in de gelijknamige voorstad van Lissabon. Toch ontdekte ik de perfecte combinatie van knisperend deeg en iets geblakerde custard aan de Rua do Loreto. In de smalle bakkerij van Manteigria die, niet geheel onverwacht, constant rammend vol staat rollen de pastéis letterlijk over een rollenbank direct vanuit de bakkerij de glazen vitrines in. Bestel het warme mini gebakje als ontbijt met een espresso. En herhaal.

Bom dia!

A post shared by Os Melhores Pastéis de Nata (@manteigaria) on

2. Jardim do Príncipe Real

Boven op een van de vele heuvels van Lissabon ligt de wijk Bairro Alto (Bovenstad). Ooit een achterbuurt, nu een verzamelpunt van traditionele fado-cafés, verfijnde restaurants, moderne cocktailbars en de daarbij horende hippige types. Jardim do Príncipe Real is een van de parken in de buurt. Op zaterdag zet de ‘Feira de Produtos Biológicos do Príncipe Real’ er zijn stands vol verse groentes. Bestel de ‘Bolo de Caco’ uit Madeira – een rond broodje – en een glas Poncha voordat je onder de kronkelende boom van het park neerstrijk. Het kleurrijke duo achter de balie grilde een steak die mijn pescotarische principes bijna op de proef stelde.

#lisboa #lissabon #lisbon #portugal #travellife #travel #travelove #travelphotography #jardimdoprincipereal #principereal

A post shared by Caroline (@carolineisabellanorge) on

3. Tartar-ia – Mercado da Ribeira

De historische Marcado da Ribeira is sinds 2012 het thuis van Time Out Market – De Foodhallen van Lissabon. Inclusief woordgrappen. En mannen met baarden. Denk jij nu ‘He, maar Time Out is een magazine’? Klopt. De redacteuren verzamelden op hun eigen ervaring het beste van de stad en brachten die samen in de oude markthal. Van eclair tot Portugees stoofpotje. Ster van de spreekwoordelijke show is Tartar-ia. Schuif direct aan het keukenblad om gegarandeerd in gesprek te raken met de chefs. Vergeet ook niet te vragen naar de specialiteit die ze buiten de vaste vlees-, vis- of vegetarische tartaar maken. Er kan zomaar eens iets bijzonders verschijnen.

Thuisblijverstip: Mocht een tripje Lissabon nou niet op de planning staan; de Portugese tartaarchefs inspireerden Michael Wolf voor zijn Prinz Wolf aan de Prinsengracht.

Ciao bella. #tartarreditonno #tartaria #dipendenze #mercadodaribeira

A post shared by Benedetta? (@bene_d_) on

4. Museu Arqueológico Do Carmo Lisboa

Vind je archeologie stoffiger dan een opgraving? Bezoek met een liefde voor fotografie dan toch maar het Museu Arqueológico Do Carmo. De wonderschone ruïne is de €4 aan entree al meer dan waard.

5. Sorbettino

IJsliefhebber? Het wereldwijde en wijze web zal je in je vooronderzoek waarschijnlijk richting Santini sturen. En hoewel daar geen lullige bollen ijs gemaakt worden, opende er heel recent stiekem een nieuwe lieveling. Sorbettino schept het beste sorbetijs. De smaken pure-chocolade en pistache kunnen in één woord beschreven worden. Lief-de.

6. LX Factory

In LX Factory – net tussen Belém en Lissabon in – fabrieken creatieve concepten de mooiste dingen. De voormalige stoffenfabriek uit 1846 vult zich sinds een aantal jaar met zelfstandige merken. In Berlijnse sferen dwaal je tussen restaurants, winkeltjes en exposities. Op zondag zet LX Factory een vintage markt op met een scala aan snuisterijen. Sla de boekenwinkel op het terrein niet over. Je dwaalt als in een klassieke boekhandel trappetjes op en af. Het enige verschil? Het decor is compleet industrieel. Inclusief oude drukpersen.

L'incroyable bibliothèque de La Lx Factory à Lisbonne ??? — www.lescoulissesdalice.com

A post shared by LIFESTYLE (@lescoulissesdalice) on

7. Oficina Do Duque

Feit: je kunt als je de directe toeristenstraten ontwijkt in Lissabon bijna overal wel geweldige gegrilde vis eten. Maar als je mij gezelschap houdt in de categorie ‘food snobs’ dan zoek je soms toch net iets originelers. Beklim dan gauw de trap richting Oficina Do Duque. Het ‘kantoor van de hertog’ ligt midden in het toeristisch centrum van Lissabon, maar is duidelijk een plek waar de Portugees graag komt. Oficina Do Duque gaat creatief aan de haal met de lokale keuken. Elke maand verandert de kaart, maar mocht je de mazzel hebben om daar Atlantische makreel op aan te treffen: bestel deze!
https://www.instagram.com/p/BS_2im8lEJh/?taken-by=oficinadoduque

8. Sintra

Een kleine treinrit buiten Lissabon ligt Sintra. En die treinrit kan zeker de moeite waard zijn. De stad is namelijk omringt door oude paleizen. De meest opvallende is zeker Palazzo de Pena, een fel gekleurd paleis met gigantische tuin boven op een berg. Je kunt vanaf het station de bus nemen. Dat kán. Maar trek toch vooral je wandelschoenen aan en neem de hiking trail dwars door de historische stad en het bos. Of wandel hem alleen bergafwaarts als je zweetvrij uitzichten wil bewonderen.

A post shared by luo lei (@lorraine1025) on

9. A Cevicheria

Ik moet bekennen dat ik een kleine – lees grote – obsessie heb met ceviche. En zo kon restaurant A Cevicheria al weinig fout doen. Een bezoek vraagt wel wat voorbereiding, want elke dag staat hier een rij voor de deur. Wachten is geen straf met een signature Pisco Sour.

10. Praia São João do Estoril

Lissabon combineert stad met strand. Je hoeft er slechts een paar minuutjes de trein of boot voor te
nemen. Wie daar nog een paar minuten aan toevoegt, komt uit in São João do Estoril. Waar surfers kleine en rustige strandjes tussen rotsen hun domein noemen. Pas op voor hoge golven. Het is misschien verstandig om je tas iets hoger op een van de rotsen te zetten. Spreekt uit weggespoelde ervaring.

#cascais#estoril#saojoaodoestoril#praiadapoça#goodweather#training#view#paredaodecascais#waves?#beach#praia#portugal??

A post shared by João Oliveira (@joaooliveira5052) on

11. Double9

De laatste mogen de veruit de beste zijn. Double9 in het gelijkgenummerde 9 Hotel is voor elke cocktailneuroot een tweede thuis. De bar maakt al haar signature drinks met thee. Theetijd met flink wat spektakel. Zo krijgt de New Fashion haar sterke smaak door een stokje kaneel te verbranden en combineert 221B Bakerstreet koffie, thee en cocktail met een rookgordijn van Lapsang Souchong.

D9u6le – but really, that's how you feel after a few of these. #lisboa #cocktailbar #doublenine #onthego #double9lisbon#cocktailart

A post shared by Typhoon Hospitality (@typhoonhospitality) on

En wat er ook gebeurt, ga niet in de rij staan om een uitzichtpunt te bereiken. Er is namelijk 100% kans dat naast die (betaalde) atractie een openbaar dakterras ligt. Zoek de lift naar boven, betaal iets meer voor dat glas wijn en bewonder rijloos de stad uit vogelperspectief.

Wat mag er voor jou niet missen tijdens een trip naar Lissabon?

Marlies Bax

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de "in haar bescheiden mening" lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven.
Marlies Bax

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!