Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

typhoon thursday

Typhoon Thursday: plastica non grata alias plasticvrij uit eten en – drinken

07/06/2018
Reading Time: 3 minutes

Wij pleiten voor plasticvrij! Als er niets verandert dan dobbert er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan. Het recept van deze plasticsoep: zakjes, flesjes, sixpack-netjes en rietjes. Heel veel rietjes. Want deze ogenschijnlijk onschuldige rakkers die je drankje opfleuren zijn stiekem kleine rotzakjes. Ze zijn te klein om te recyclen en zo licht dat ze makkelijk in de natuur belanden.

En zo verklaren veel bars en restaurants rietjes tot plastica non grata. Natuur blij, jij blij. Want je hangt zonder rietje met je neus boven je drankje en snuffelt dus alle geuren op. Meer geur is meer smaak. Initiatieven als Iamstrawless banden zo al 30.000 rietjes uit bars. Time to stop sucking.

Dus als je douche al overloopt – de plankjes, niet ’t putje – door plasticvrije Lush, je in winkels tasjes pertinent weigert en je al je plastic driftig scheidt; maak van een nood een deugd. Hier eet en drink je het beste voor een betere wereld.

11x plasticvrije bars en restaurants

1. Beefsteak Club

… en broertje Pigs & Punch. Waar nodig zijn rietjes bij deze verafgoders van het almachtige vlees gemaakt van ongekookte, holle pasta. En om rund en biggetjes een stuk milieuvriendelijker te verorberen gebruiken beide restaurants hun meest geliefde product van kop tot staart. Cocktailgenie Andrew Nichols schudde daarnaast no-waste cocktails uit zijn shaker voor The Beefsteak Club.

2. Hotel blooming

Het is uit met de PET. Want hotel blooming in Bergen gooide vorige jaar plastic wegwerpflessen voor alle zakelijke meetings de deur uit in een samenwerking met Dopper. Ook dagjesmensen en vakantiegangers gaan binnenkort aan het kraanwater. blooming plant ook in fiets- of yoga-arrangementen het flessenwater voor Doppers te verwisselen.

3. Deliveroo

Een beetje bewust bankhanger kiest voortaan Deliveroo. De bezorgservice deelt wereldwijd 1 miljoen duurzame rietjes uit – 100.000 in Nederland – en wil later dit jaar alle restaurants milieuvriendelijk verpakking aanbieden. In een aantal laden integreerde Deliveroo ook al een opt-in voor wegwerpbestek.

?@daportarevia.pizza

A post shared by Deliveroo Netherlands (@deliveroo_nl) on

4. Feijoa

Bar Feijoa is het thuishonk voor bartenders/bartenderesse die even aan een andere (kant van de) bar willen staan. Druppel hier ook als “doodgewone” kantoorwerker eens binnen. Het wisselende cocktailmenu zit namelijk vol creativiteit en vernuft, maar is sinds dit kort zowel pretentie- als rietjesvrij.

Si Peroni Capri! #cocktails #amsterdam #bartender #peroni

A post shared by Feijoaamsterdam (@feijoaamsterdam) on

5. The Barn

De EU startte enkele week een officieel protest tegen plastic. Onder andere wattenstaafjes, wegwerpbestek en roerstokjes gaan in de ban. Fastfoodketen The Barn zit vast goed. Het bestek is gemaakt van mais en suikerbieten, de rietjes van stro, en het hamburgerdoosje is volledig composteerbaar. Daarnaast kookt de keuken 100% biologisch en is de stroom groener dan het gras van de buren.

6. Vesper

Een klassieker voor iedereen die voor een betere wereld drinkt. Vesper schenkt rietloze closed loop cocktails – drankjes waarvoor ieder deel van de ingrediënten opgebruikt zijn. Uitgeperste citroenen keren zo terug als garnering of verdwijnen in een huisgemaakt shrub of siroop. Vesper recyclet zelfs voor zijn buren. Oude thee van koffie- en theebar Toki verschijnen in de Old Fashioned en koffiedik verandert in een koffielikeur.

7. MOER

Zijn we er dan? Nope. Let’s do MOER! Restaurant MOER benoemt daarom groentes tot de Beyonce en vlees en vis tot haar Kelly en Michel. De vitamines nemen zelfs de (groente)cocktails over. Die geheel plasticvrij geserveerd worden.

8. Duke of Tokyo

Karaoke – minstens zo populair als geitenyoga en minsten net zo goede ontwikkeling. Huur een private booth bij Duke of Tokyo, nodig (zoetgevooisde) vrienden uit en zing dat liedje zonder rietje. De bar wordt namelijk gerund door een aantal cocktailgenieën.

9. Rosalia’s Menangerie

Nu het de ‘hoeveelste?’ keer is dat ik deze bar op de Kloveniersburgwal aanhaal, mag het duidelijk zijn; Rosalia’s is een persoonlijk favoriet. Niet alleen om de geweldige cocktails en dito bartenders. Rosalia’s is sinds haar aankomst in Amsterdam plasticvrij. Recent besloot het team ook oud papier een tweede leven te geven. Ze worden handmatig tot visitekaartjes gemaakt.

10. Door 74

Nederlands eerste speak-easy bewijst zich opnieuw als voorloper. ‘T verborgen Door 74 bant al een flinke tijd het rietje uit de bar Weer een reden om de hersenspinsels van Tim Lefèvre en zijn team te gaan proeven. Reserveer om niet voor een dichte Door te staan.

11. House Bar

Ook head-bartender Thomas Datema experimenteert al tijden driftig met duurzaam. Op ’t nieuwe menu voor House Bar overtreft deze cocktailprofessor zichzelf opnieuw. Ieder ingrediënt wordt tot op de laatste kruimel verwerkt. Citroenen blijken een ‘three tricks pony’. Ze geven sap, worden gefermenteerd en geven hun smaak als citroen-as. Wat? Jup. Het is nog heel eventjes wachten op de nieuwe kaart, ondertussen schenkt Datema je nog graag een plasticloos drankje van het huidige menu.

Marlies Bax

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de "in haar bescheiden mening" lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven.
Marlies Bax

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!