typhoon thursday

Typhoon’s Thursday: Viral Food

typhoon's thursday viral food

Unicorn latte, regenboogbagel en mermaid toast; het mag dan klinken of dit menu rechtstreeks uit Sjakie’s Chocoladefabriek is gerold, toch zijn het gerechten die de afgelopen jaren het internet liet mentionen, taggen en klikken. Gerechten met social-media-sterrenstatus. Viral food.

Viral food gezien op ’t Web

Scot Rossillo maakt in 1990 al zijn eerste regenboogbagel. Maar het is pas als een filmpje van de gekleurde broodjes het web op geslingerd wordt, dat Rossillo’s uitvinding het hart van hongerige (hobby)fotografen steelt. Wekenlang staat er een rij tot ver om de hoek. Een proces dat zich herhaalt met de excentrieke donuts van The Doughnut Project en de freakshakes van Black Tap Burger Bar. Gezien op het web maakt zeer bemind. De regenboogdonut is er nu dan ook met eetbare glitter. Klaar voor de volgende viral.

5x viral food in eigen land


Voor kunstige hapjes hoef je de grens niet over. In onze hoofdstad vind je social-mediafavorieten bij deze vijf spots. Fijne bijkomstigheid: bij deze modellen draait het zeker niet alleen om de buitenkant.