Travel

Uitgaan in Brisbane: de leukste rooftop bars

Brisbane is zonder twijfel mijn favoriete stad van Australië en vol met leuke adresjes voor avondjes uit. Bij deze rooftopbars drink je een cocktail of kijk je een filmpje met het beste uitzicht over de stad. Dit zijn mijn favorieten!

Rooftopbars in Brisbane

De fonkelende lichtjes van de hoge kantoor-en winkelgebouwen in het centrum van Brisbane glinsteren op de achtergrond terwijl je met met een cocktail in je hand in een hot tub naar een filmpje lig te kijken. Het Limes Hotel in Fortitude Valley – dé uitgaanswijk van de stad – heeft een heerlijk, klein dakterras waar je op doordeweekse avonden vanuit een hot tub of onderuitgezakt op een lekkere bank een filmje kunt kijken. Bestel een pizza bij buurman Alfredo’s pizzeria en hij wordt bezorgd tot in de hot tub. De bar zelf heeft een fijne cocktailkaart. Wie durft, gaat voor de Trader vs Zombie: een cocktail met verschillende soorten rum en een vleugje absint. Een sterk drankje waarvan je er van de barman maar eentje per persoon mag bestellen.

limesrooftopbar_flickrFoto: Richard Moross / Flickr

Zwemmen in hartje Brisbane

Het NEXT Hotel kan bijna geen centralere ligging hebben: midden in de stad, aan de grootste en drukste winkelstraat Queen Street Mall. Wat je terwijl je beneden aan het winkelen bent niet ziet, is dat het dak van het hotel is uitgerust met een heel fijn dakterras inclusief zwembad. Bij bar en restaurant Lennons op het dak kun je de hele dag terecht: voor een goed ontbijt, lunch en diner of  voor een lekker verkoelend drankje tussen het winkelen door op een warme zomerdag. Of neem een frisse duik in het zwembad!

nexthotelbrisbaneFoto: NEXT Hotel Brisbane / Facebook

Dandy’s rooftop bar

Met picknicktafels en parasols in alle kleuren van de regenboog en ananassen aan de muur achter de bar straalt deze rooftop bar in het zuiden van de stad het ultieme zomergevoel uit. Dandy’s rooftop bar in Melbourne Street is de ideale plek om een zonnige dag in de stad af te sluiten. De bar ligt op het dak van het Fox Hotel dat op loopafstand ligt van het stadstrand in South Bank. De bar is heel casual en dus kun je gemakkelijk van het strand het dak op klimmen voor een cocktail bij zonsondergang. Heerlijk de zomer vieren!

Foto bovenaan: Rodney Topor / Flickr

Sabine de Witte