Travel

Uitgelicht

Voor jezelf beginnen begint met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. 23 Juli 2009 schreef ik Blanco Tekst in, een stap waar ik nog steeds iedere dag erg blij mee ben en van geniet. Bij de start van een bedrijf is het opbouwen van naamsbekendheid en een netwerk belangrijk, en de Kamer van Koophandel probeert je daarbij te helpen. Zo organiseren ze netwerkavonden, informatie avonden en hebben ze een online netwerk.

De komende week ben ik ‘Uitgelicht’ op kvknetwerk.nl. Als je geen lid bent van deze website kun je het stuk niet lezen, maar ik vind het wel leuk om het te delen. Daarom plaats ik het hier. En omdat ik de komende dagen even geen lange verhalen kan typen, ik heb me op glad ijs begeven en ben daarbij verkeerd terecht gekomen, met een gekneusde pols als gevolg. Typen met 1 hand gaat niet echt makkelijk…

KVKnetwerk.nl:

Wekelijks wordt er in deze rubriek een ondernemer uitgelicht. Aan de hand van acht vragen leren we de ondernemer en zijn onderneming beter kennen. Deze week: Sabine de Witte van Blanco Tekst.

1. Waarom ben je ondernemer geworden?
Tijdens mijn studie ontdekte ik dat het schrijven van teksten mij erg goed afgaat en dat ik dat erg leuk vind om te doen. In februari deed ik met mijn persoonlijke blog mee aan de Nobiles Studenten Blog Wedstrijd, die ik helaas niet won. Daardoor wist ik wel zeker dat ik iets met mijn schrijftalent wilde gaan doen en is het balletje dankzij Twitter gaan rollen.

2. Waarom kiezen (potentiële) klanten voor jouw bedrijf?
Bedrijven hebben jaren geleden allemaal een website aangeschaft, om maar een website te hebben. Tegenwoordig moet een website harde omzet opleveren en is het niet alleen de online aanwezigheid die telt. Een goede tekst die de doelgroep aanspreekt is daardoor erg belangrijk. Ik optimaliseer een website met tekst; ik schrijf volgens zoekmachine richtlijnen waardoor de vindbaarheid wordt vergroot, de website leesbaar blijft en een bedrijf er omzet mee kan maken.

3. Welke recente ontwikkelingen zijn er in jouw branche?
Besparingen op communicatie- en marketingmiddelen in het kader van de crisis. Maar communiceren kun je niet uitsluiten, dat moet je blijven doen (met nieuwsbrieven, advertenties en het zichtbaar/actueel blijven door pers- en pr-berichten te sturen), zowel met bestaande als potentiële klanten. Juist in deze tijd is het belangrijk om de relaties met klanten te onderhouden en nieuwe relaties aan te gaan, goede communicatie speelt daarin een cruciale rol.

4. Wat is je grootste zakelijke succes en de grootste zakelijke blunder die je hebt begaan?
Dat ik ben gaan Twitteren is mijn grootste zakelijke succes geweest. Hierdoor heb ik de contacten én de steun gevonden om mijn eigen tekstbureau te starten. Inmiddels ben ik een half jaar bezig en een grote zakelijke blunder ben ik gelukkig nog niet begaan. Dat is mede te danken aan de collega-ondernemers die ik om mij heen heb verzameld. Het afgelopen half jaar heb ik meer geleerd dan tijdens mijn gehele studie!

5. Waardoor wordt jij als ondernemer geïnspireerd?
Door collega-ondernemers die open staan voor innovatie en samenwerking. Als klanten bij mij komen voor het herbouwen van een website of de technische aspecten dan schakel ik mijn netwerk in, stuk voor stuk mensen met ambitie en kennis. Ik volg alle ontwikkelingen in de social media en nieuwe media op de voet. Een mooi voorbeeld daarvan is Twitter, waarmee ik mijn eerste freelance opdrachten heb binnengehaald. Ook mijn business partner Patrick Mulder, waarmee ik succesvol samenwerk, ken ik via Twitter.

6. Wat zijn jouw 3 favoriete websites?
Dagelijks volg ik het vaknieuws mijn favoriete websites www.marketingfacts.nl, www.emerce.nl. Tussendoor lees ik blogs via RSS die relevant zijn binnen mijn vakgebied, hou ik mijn eigen vorderingen voor mijn omgeving bij op mijn site www.yourambassadrice.nl en ben ik nog actief op http://twitter.com/sabinedewitte en haal daar leuke contacten en opdrachten uit. De website van Blanco Tekst wordt momenteel ontworpen en zal media februari live staan.

7. Hoe zet jij het kvknetwerk.nl in?
Regelmatig plaats ik informatieve teksten en discussie’s op het kvknetwerk.nl en hallo! Met de teksten die ik samen met Patrick Mulder schrijf, wil ik graag mijn visie delen en discussie uitlokken. Op die manier blijven de community op deze websites actief en door het uitwisselen van kennis lever ik een bijdrage aan het KvK netwerk.

8. Wat is jouw beste tip voor collega-ondernemers?
Aanwezigheid op online profielen zoals LinkedIn, Facebook, KVKnetwerk en Twitter voor personal branding, bekendheid bij klanten en natuurlijk bij Google. Digitaal netwerken levert snel resultaat; Google indexeert het snel, je hebt een groot bereik en korte communicatielijnen!