Travel

Uitgemoonwalked…

Dacht ik even dat het een vergaande publiciteitsstunt was voor zijn upcoming tour, helaas. Het einde van Michael Jackson bleek weinig spectaculair. Een hartstilstand. Of deze werd veroorzaakt door een mogelijke overdosis, wordt in de loop van de dag bekend gemaakt.

Slechts vijftig jaar oud, maar ik geloof niet dat iemand had gedacht dat Michael oud zou worden. King of Pop wordt hij genoemd, dat was hij voor velen. Niet voor mij. Voor mij was hij een hoop ergernis, een vervelende herinnering aan mijn eerste serieuze vriendje, die ik liever vergeet.

Hij was ‘fan’, met levensgrote Michael in zijn kamer en slechte imitatie van de moonwalk. Kende alle nummers, teksten, was ongeveer naar alle concerten in Nederland geweest. Ik heb zijn rare gilletjes nooit kunnen waarderen, alleen maar kunnen lachen om zijn uiterlijk en weinig bewondering voor hem gehad, wellicht door bijna obsessieve ex. Toch had ik hem een waardiger einde gegund. Op het podium tijdens zijn tour, of springend van een balkon af.

RIP Michael Jackson!

De gedaanteverwisseling die MJ de afgelopen jaren onderging.

De gedaanteverwisseling die MJ de afgelopen jaren onderging.