Home sweet home

Uitgetwijfeld?!

Op de huishoudbeurs is het begonnen. Met een kleuradvies, waar nuchtere Sab normaal gesproken niets mee heeft. Totdat de spijker op z’n kop wordt geslagen. Alsof er iemand wist dat aquablauw voor communicatie staat?!

Anyway, dat was het begin. Het begin van onbewust nadenken. Wat kan ik daarmee? Want nog steeds liep ik rond me af te vragen wat ik in godsnaam voor werk wilde gaan doen als ik straks uitgestudeerd ben. PR en voorlichting, teksten schrijven, reclamebureau, freelance. Ik vind zoveel leuk.

Maar wat ik echt leuk vind, is me bezig houden met het inrichten. Mijn huis, tuin, andere huizen. Een tijdje geleden was ik op de site van Ikea aan het rondkijken. Daar is een vacature ‘Communicatie en Inrichting’. Vage beschrijving, maar de functie houdt in dat je met de nieuwe collectie de kamers inricht en door bedrijven in te schakelen bent om evenementen of kantoren in te richten. From scratch, vanaf het klussen tot het stylen. Maar met communicatie in het achterhoofd. Wat moet de ruimte uitstralen? Hoe ga ik dat bereiken? Gispen heeft een dergelijke functie.

ikeafietsmetgekochtespullen

En bij het lezen van beide vacatures, wist ik het. Dat is wat ik wil! Toen ik er afgelopen week ook nog over droomde, samen met een vriendin een bedrijf in communicatie en inrichting, wist ik het zeker.

Nu ben ik bezig met sollicatiebrieven. Uiteraard is er op mijn CV niets in de trant van inrichting te vinden. Maar het is wel mijn passie. Als ik dat kan overbrengen, maak ik misschien kans. En een studie of cursus binnenhuisarchitectuur, zie ik prima zitten. Of een LOI’tje interieurstyling. Als het een naam moet hebben, prima. Maar geef mij die baan!

En zoals Geer zo mooi riep in Joling & Gorden over de vloer: ‘Als je hier Ikea roept, stort de boel in elkaar!’