Travel

Vakantiebeurs 2015: culinaire wereldreis

vakantiebeurs-banner

Een jaarlijks terugkerend item hier op de website, de Vakantiebeurs. Januari is hét moment om je vakantie te boeken of als je nog niet helemaal weet waar je naar toe wilt, inspiratie op te doen voor je volgende reis. Het thema van dit jaar is ‘Je zou zweren dat je er al was’ en dat verklapt meteen dat de beurs nog meer haar best heeft gedaan om je al in zonnige oorden, jungles of Caribische sferen te wanen. Gastland dit jaar is Spanje en dat betekent extra veel aandacht voor eten. Helemaal mijn ding, want hoewel ik niets met koken heb, vind ik eten des te leuker.

vakantiebeurs-zuurkool

Culinaire wereldreis; smakelijke Vakantiebeurs!

De nadruk op koken en culinair wordt dit jaar nog duidelijker op de Vakantiebeurs. Zo zijn er een aantal specifieke activiteiten die zich op dit aspect van reizen richt.
Zo is er een

  • Kooktheater, waar bezoekers kunnen zien hoe (bekende) koks allerlei wereldgerechten voorbereiden. De perfecte pad thai leer je ongetwijfeld hier. Perfecte reisvoorbereiding als je besluit naar Thailand te gaan!
  • uitgebreide Foodmarket met buitenlandse ingrediënten. Leuk om te ontdekken welke groenten en kruiden je al kent!
  • Culinaire Route, waar 7 landen aan deelnemen. Maak kennis met de keuken van Spanje, Curaçao, Amerika, Frankrijk, Ierland, Zuid-Afrika en Duitsland. Wil je hier aan mee doen, dan kun je hier speciale kaarten voor kopen à € 7 per persoon, bovenop de entree van de Vakantiebeurs zelf.
  • Wereld restaurants op de beursvloer, waar je alvast een hapje uit de lokale keuken kunt nemen. Ik ben ieder jaar te vinden in de Oostenrijkse keuken, geheel volgens traditie voor de zuurkoolschotel. Niet heel culinair, wel erg lekker en vullend voor een dagje beurs!
  • Kookwedstrijd met Wereldgerechten

Genoeg lekkers om te zien, proeven en ruiken dus voor de foodies onder de reizigers.

Kan jij wel wat reisinspiratie gebruiken en zie je zo’n culinaire wereldreis wel zitten? Dan kan ik je € 4,50 korting geven op je Vakantiebeurs kaartjes! Bestel ze online via deze link en de korting wordt automatisch berekend. De beurs is geopend van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari. Vergeet vooral niet je beurs-belevingen op social media te delen met #vakantiebeurs en @devakantiebeurs.

Zie ik je op de Vakantiebeurs de 14e? Doe we samen een hapje!

Sabine de Witte