Travel

Vastigheid

blanco tekst amsterdam

Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat ik bij de Kamer van Koophandel zat om mij als zelfstandig ondernemer in te schrijven. Blanco Tekst zorgt er sinds die dag voor dat ik iedere dag een boterham kan eten met werk wat ik leuk vind. Werk dat niet voelt als werk, maar nog steeds mijn passie is. Creatief schrijven en mee denken over content, social media en hoe dat bedrijven kan verrijken. Dagelijks schrijf ik, voor mezelf en voor klanten en het verveelt geen moment. De onderwerpen zijn uiteenlopend en verrijken daarom altijd. Natuurlijk spreekt het ene onderwerp meer aan dan het andere en merk ik dat ik inmiddels graag wat meer journalistieke diepgang toe voeg, maar dat lijkt me niet zo gek.

Wel gek, is dat ik na al die jaren flexibel freelancend (gekscherend ‘flierefluitend’ genoemd, omdat ik zelf kan bepalen waar en wanneer ik werk), nu behoefte heb aan meer vastigheid. Vorig jaar leerde ik bij National Geographic hoe het is om als team te werken en daar onderdeel van uit te maken. Dedicated meerdere dagen werken voor een opdrachtgever, dat had ik tot vorig jaar nooit eerder gedaan. Dit jaar leerde ik op persoonlijk vlak dat wat vastigheid niet hetzelfde is als vast zitten en iets anders is dan zekerheid.

Zeven jaar al mag ik doen waar mijn hart vol van is en uitgaande van het gemak waarmee de woorden verschijnen, mijn mond van overstroomt. Die woorden geven mij vastigheid. Al zeven jaren lang. Op naar de volgende zeven!

Sabine de Witte