Travel

Vederlichte verlichting

Ik werk niet op een standaard kantoor waar je iedere dag met je lunchtrommeltje als enige bagage heen gaat. Bij Spaces geen vaste plekken, maar je kunt er prima je spullen even laten staan als je buiten de deur gaat lunchen. Een vast kantoor heb ik niet nodig, alles past in een (flinke) tas. Laptop, Moleskine, telefoon(s) en veel meer heb ik niet nodig.

Voor de afwisseling werk ik ook vaak genoeg vanuit een café of koffietentje. Verandering van spijs doet eten, het is leuk om van omgeving te wisselen en soms is het vooral uit praktische overwegingen. Daarnaast reis ik veel, en voor een paar dagen Spanje probeer ik alleen handbagage mee te nemen. Hoewel ‘licht reizen’ me steeds beter af gaat, blijft dat altijd een redelijke opgave.

Tijdens al dat gesleep en gereis zit er standaard een laptop in mijn tas. Enige nadeel is dat die laptop best zwaar is. Daar heb ik nu dus wat aangedaan. Mijn prachtige witte Macbook deed niet meer wat ik wilde, ondanks een jaar trouwe dienst. De ultieme gelegenheid om mezelf te verlossen van die zware tas.

Dus loop ik nu rond met een Macbook Air 11″. Kleiner dan een gebruikelijke laptop ja, groter dan een notebook of iPad. Door het volledige toetsenbord op normale grootte, het hoge resolutie scherm en alle functies die een laptop hoort te hebben, loop ik nu met slechts 1 kilo laptop rond. Scheelt bijna anderhalve kilo gewicht in mijn tas. Kan er nog meer onzin bij in 😉 Een geweldige beslissing, want ik hoef nu niet meer te kiezen of ik macbook of iPad mee neem. Het werkt als een trein!

En om mijn Air stijlvol te vervoeren, wacht ik met smart op mijn Hardgraft kerstcadeau. Zelfde lijn als mijn iPad sleeve. Al valt m’n iPhone hoesje daardoor wel weer enigszins uit de toon…

Nieuwe macbook air 11"

Sabine de Witte