Travel

Vergankelijk

Smaak
Dat ik van mooie spullen hou is niet onbekend. Dat ik me graag omgeef in inspirerende omgevingen, ook niet. Spaces is daar een mooi voorbeeld van, net als CitizenM Hotels. Praktische ruimten, stijlvol ingericht met design, een prettige sfeer en werkruimte waar je makkelijk een dag lekker kan knallen.

Aan tijd onderhevig
Nadeel van mooie spullen is dat ze vaak aan tijd onderhevig zijn. Trends, gadgets en ‘de stijl van het moment’ wisselen regelmatig. Daarom ben ik steeds meer op zoek naar tijdlozere stijl daarbij passende producten. Mijn Travelteq en Filippa K tassen kunnen nog jaren mee, alle duurdere kleding en schoenen kan ik nog tijden aan en ook de inrichting hoef ik niet ieder kwartaal aan te passen.

Gadgetfreak
Helaas zijn gadgets een ander verhaal. Ja, ik ben gezwicht voor de iPad2. Niet om de witte rand, maar om het verschil in prestatie en het feit dat de iPad2 stukken handzamer is. Ja, ik volg de geruchten over de iPhone5 en als die uitkomt hoop ik die snel te hebben. Deze week maakte ik kennis met iemand die werkt aan een betaalbaardere versie van de iPad en alle tekortkomingen van de iPad wel zal hebben. Als ik daarmee speel dan gaat mijn gadgethartje ook weer sneller kloppen. Het is gewoon gaaf wat al die apparaten allemaal kunnen en ik vind het leuk om dat snel te ontdekken.

Oppervlakkig
Het klinkt misschien heel oppervlakkig, maar ik werk er hard voor. Ik haal veel uit die mooie spullen en gave omgevingen waar ik kom. Het is onderdeel van mijn lifestyle om dat soort dingen te ontdekken, sterker nog, het is zelfs onderdeel van mijn werk. En wordt steeds meer onderdeel van mijn werk. Volgende week daarover meer (hele gave klus coming up). Tegen betaling bloggen over iPadhoezen, bloggen over gave plekken all over the world, en reisgidsje op afstand spelen door tips te geven. Al die dingen betekenen niet dat ik niet kan genieten van simpele, kleine, goedkope of gratis dingen. Sterker nog; dat heb ik jarenlang gedaan en ik geniet net als iedereen het meest van een zonnige mooie dag. Of dat nou in Amsterdam, Barcelona, of bij mijn ouders in de tuin is. Tuurlijk heeft het invloed waar die zon schijnt. In Amsterdam kan ik geen beter begin van de dag verzinnen dan fietsen over de grachten in de zon. In Barcelona ben ik volledig relaxed als ik buiten in de zon kan genieten van een lange lunch, als heerlijke break in de werkdag. Bij mijn ouders in de tuin geniet ik van de rust, het groen, de vogels en familie.

Vergankelijk
Al die mooie dingen, de reisjes en de gave plekken waar ik kom, zelfs mijn leefstijl, is vergankelijk. Daar ben ik me iedere dag bewust van en daarom geniet ik daar nu zoveel mogelijk van. Doe ik dingen omdat ik daar nu van kan genieten. Denk ik niet teveel na over de toekomst, want daar heb ik nu geen controle over. Het leven zelf is zo vergankelijk, dat ik me daar nu niet druk om wil maken. Dus genoot ik vorig weekend in Parijs, genoot ik deze week van een ontspan momentje toen ik thuis mijn nagels met te dure nagellak aan het beschilderen was. Genoot ik nog meer toen ik deze week in het laatste beetje avondzon bubbels dronk met een vriendinnetje. Vond ik het een heerlijk compliment toen ik gisteren tijdens de opening van Spaces Zuidas hoorde dat ik een goede ambassadrice was voor Spaces; mijn leefstijl, manier van werken en het snelle schakelen. Ik vind het leuk als mensen mij als voorbeeld nemen en zien; zo kan het ook.

Doe het
Wat houdt je tegen om te doen waar je je nu goed bij voelt, wat je nu leuk vindt? Ik heb nu alle vrijheid van de wereld, krijg geweldige kansen en nee past even niet meer in mijn straatje. Ik heb afgelopen winter te vaak gedwongen nee moeten zeggen, had daar geen controle over. Daarom heb ik mooie reisjes gemist, maar die komen vanzelf weer. Daardoor zijn dingen anders gelopen dan wanneer ik wel had kunnen doen wat ik wilde. Daardoor werd ik me steeds meer bewust van de vergankelijkheid van het leven. Ik ben geen type om thuis te zitten. Ik ben geen type voor rust, reinheid en regelmaat. Laat staan voor vastigheid en lange termijn plannen. Daar kwam ik achter toen ik het deed, er midden in zat en me daar steeds meer gevangen in voelde. Liever een uitbundig bloeiende plant, dan een geranium wat staat te verpieteren voor het raam.

En om nog even in de mooie spullen te blijven; die smartcover van Apple is fancy, de sleeve van Hardgraft is nice, maar deze houten cover is te gaaf!

Vlamboyant's wooden Miniot iPad2 Cover

Sabine de Witte