Travel

Versailles en mentor sessies

Een nationale feestdag in Parijs staat gelijk aan uitgestorven straten, dichte winkels en gesloten restaurants. Gelukkig viel het gisteren in Le Marais (Joodse wijk) mee, en na een ochtend werken bleek er nog een bakker om de hoek open. Een feestdag staat hier gelijk aan een vrije dag. Dus besloot ik hier gebruik van te maken en eindelijk Paleis Versailles te bezoeken. Het was een hete dag (27 graden), dus perfect om de stad te ontvluchten.

Versailles

Paleis Versailles ligt net buiten Parijs en je kunt er het makkelijkst met de RER heen. Vanaf de grotere (metro)stations stap je makkelijk op de gele C lijn. Wel even een apart (retour)kaartje kopen, want Versailles valt niet onder de standaard zones. Vanaf het station Versailles-Rive Gauche is het 6 minuten lopen naar het inmense paleis. Ik maakte de fout om op een warme feestdag tijdens het hoogseizoen te gaan. Niet langzaam struinen en genieten van de kunstwerken, terug naar de tijd van Louis XIV, Napoleon en natuurlijk Marie-Antoinette. Integendeel; schoorvoetend meegeduwd worden door de menigte, in je ooghoeken nog net een glimp kan opvangen van de kunstwerken. My bad, I know. Maar tegelijk iets wat ik vaker meemaak. Overvolle musea die vooral zoveel mogelijk bezoekers binnenlaten, want dat levert geld op. Geen tijdslot, geen maximum aantal mensen tegelijk. Hutje mutje vol was het. De tuinen waren vanwege een event ook packed, dus echt lekker rondkijken lukte niet. Dan maar thee, taart en mensen kijken in plaats van de prinses uithangen. Versailles is prachtig, indrukwekkend. De volgende keer ga ik wel op een regenachtige dinsdagochtend…

versailles

sabine-palais

sabine-versailles

eten-versailles

selfie

plafond-versailles

Mais oui, mijn looks in Paris

Op verzoek heb ik outfit foto’s voor de liefhebbers. Op een warme dag draag ik het liefst iets wat simpel en luchtig is. Gisteren koos ik voor deze jersey maxi-jurk van H&M, een jeansoverhemd van Blanco, sandalen van Zara en tas van Louis Vuitton. Mijn arm candy bestaat uit een Hermes en Montblanc armband, Seiko horloge en 2 ringen die ik van mijn ouders heb gekregen en zonnebril is van Victoria Beckham. Ik zal proberen om dagelijks een outfitfoto te maken en te delen.

look1-parijs

laduree-sttropez

alma

Struinen over de Champs-Elysees

Terug in Parijs terug struinend over de Pont d’Alma, langs Avenue George V om op de Champs-Elysees neer te ploffen bij Nespresso voor mijn favoriete ijskoffie. Vanaf het terras kun je heerlijk het winkelende publiek bekijken en heb je uitzicht op de Arc de Triomphe, die extra mooi is bij zonsondergang. Daarna even langs Laduree gelopen voor het inslaan van een voorraadje macarons, wat window shopping gedaan en vervolgens de metro gepakt richting Le Marais. Tijdens het struinen bedacht ik opeens dat speakeasy Candelaria vlakbij The Family zit en daar genoot ik mijn diner. Een heerlijke Jardin de Meme cocktail en nachos. Zo’n dag struinen is behoorlijk vermoeiend, dus lag ik op tijd in m’n Parijse mandje. Vanochtend ging de wekker weer vroeg!

laduree-sttropez

candelaria

nespresso

Mentor bij The Family

Vanochtend had ik mijn eerste afspraken als ‘mentor’ bij The Family. Een aantal start-ups die op het punt staan om ‘live’ te gaan kwamen langs met vragen over pr, publiciteit, bloggen en media. Tegelijk werd er een inloopspreekuur voor een investeerdersmaatschappij georganiseerd, waar start-ups zichzelf konden pitchen. Juist in een vroeg stadium is dat voor investeerders interessant, omdat ze dan nog veel invloed kunnen uitoefenen op het team en eindproduct. Ze krijgen feedback, tips en advies en als de pitch interessant genoeg is, kan een investeerder besluiten om geld te investeren in de start-up. Erg leuk om als mentor start-ups te kunnen helpen en de energie die er vanaf komt werkt aanstekelijk! Mijn eigen ideeën lijstje is weer aangevuld en er zaten een aantal heel goede start-ups tussen die ik in de gaten ga houden! Daarna ging ik lunchen met de VC en oprichtster van The Family, waar we spraken over de start-ups die we zagen, over de start-up scenes in Parijs, Berlijn en Amsterdam en toekomstplannen. Daarna gewerkt, beetje bijgeslapen en nu klaar om het weekend in te gaan.

Bonne weekend!

Sabine de Witte