design Reistips Travel

Victorinox Tomo

Meisjes design mes

Als je de jungle in gaat is een zakmes met meerdere opties een must op je paklijst. Mijn vader ging niet op vakantie zonder zijn rode Victorinox mes met 100.000 opties. Ook buiten vakanties om was deze binnen handbereik. Toen vond ik het echt een mannending, maar als je regelmatig reist en soms wat langer onderweg bent, is het onmisbaar. Ooit een schaar in een hotelkamer zien liggen? There you go. Inmiddels weet ik dat je ook prima met een aansteker irritante kaartjes uit kleding kunt branden, maar lelijke etiketjes krijg je er niet uit. Best zonde om op een leuk feestje in een hippe stad je nieuwe buy aan te trekken en de hele avond met het etiket uit je jurk te lopen. Victorinox geeft gehoor aan vrouwen en hun crisissen on the go. Een mini-zakmes met Japans design, de Victorinox Tomo. Britse papier snijder Rob Ryan ontwierp het strakke, simpele design. In plaats van een zwaar, mannelijk zakmes is het nu strak en vrolijk. Naast een klein, vlijmscherp mesje zit er ook een schaar en een, uiteraard onmisbare, vijl aan.

Victornix Tomo Design Cutting

Multifunctionele vrouwenvriend

Sinds ik het de Victorinox Tomo heb, heb ik ook in het gewone dagelijkse leven al vele toepassingen gevonden. Geen vieze mandarijnschillen meer onder mijn nagel, maar netjes gesneden schillen. Een splinter uit mijn vinger gehaald met het mesje, en vele draadjes losgeknipt met de schaar. De Tomo is klein en je kunt hem aan je sleutelhanger hangen. Ik heb er een nieuwe vriend bij, de Tomo zit standaard in mijn tas. Aangezien het een mes is, mag dit niet in je handbagage maar het is zo klein, dat hij altijd in je koffer past! Het Zwitserse merk speelt slim in op alledaags gebruik en vrouwen als nieuwe doelgroep, wat een strak design en wat plastic al niet kan doen!

Tomo kleuren

Comfortabele outdoor vakantie

Zelf ben ik niet een die hard outdoor die graag primitief met een tentje op de rug trekt en door bergen tjokt, maar ik ben wel een natuurfreak. Zo heb ik in de zomer van 2009 zowaar gekampeerd in de Zwitserse bergen. Een Victorinox mes was niet nodig, want primitiever dan in een tent slapen werd het niet. Terwijl ik genoot van het zonnetje in de sneeuw zag ik vele professionele bergbeklimmers passeren. Vol bewondering, want hoe gaaf het ook is om op de top van een berg te staan en mijlenver te kunnen kijken, als ik niet met een (stoeltjes)lift kan, dan blijf ik liever beneden. De Tomo herinnert mij aan de comfortabele outdoor vakanties, zoals toen in Brienz, en vroeger met mijn ouders in een stacaravan op de camping in de Franse Alpen. Alle comfort en faciliteiten bij de hand, midden in de natuur, maar zonder de ongemakken die er normaal mee gemoeid zijn. De Tomo heeft de basis, niets extra’s, maar altijd bruikbaar. En hij ziet er leuk uit in je tas! 🙂

Sabine de Witte