amsterdam Reistips Travel

Vertrekken als VIP vanaf Schiphol

VIP Experience op Schiphol

Heb je je altijd al afgevraagd hoe onze BN’ers, politici en de koninklijke familie vliegen en hoe ze ongezien hun vliegtuig halen? Ik kreeg gisteren een heuse VIP experience, die ik via Privium had gewonnen. Privium op zich is al een special treatment, doordat ik daar lid van ben hoef ik niet in de rij voor de paspoortcontrole en geen € 4,00 voor een flesje water of € 8,00 voor een broodje te betalen tijdens het wachten, ik krijg met mijn Privium zelfs korting bij winkels op Schiphol. Maar de VIP experience gaat nog een stapje verder. Zelf inchecken, je bagage afgeven en in de rij staan voor het boarden, hoeft niet. Twee uur voor de vlucht kun je in een eigen privé ruimte ontspannen, werken of zelfs nog een vergadering houden en bezoek ontvangen.

Per auto naar het vliegtuig

Gisteren werd ik dus netjes opgewacht bij de VIP ruimte, die echt heel goed verstopt is. Tijdens het wachten in de aparte ruimte werd ik op mijn wenken bediend. Drankjes, en zelfs een broodje voor de vlucht (niet voor mij vanwege de laatste dag sapkuren), gratis WiFi. Ondertussen werd mijn bagage ingecheckt, boarding pass en ID gecheckt en als ik had gewild had ik ook nog via een aparte sluis naar de shops kunnen gaan om te winkelen. Dat liet mijn to do list niet toe en aangezien ik naar Andorra ga kan ik daar al genoeg tax-free shoppen. Om 18u werden we opgehaald (ik mocht iemand meenemen en aangezien ik met Patrick reis kwam dat goed uit) uit de VIP lounge. Na een bodyscan en een hele relaxte security check (geen onvriendelijke, gehaaste beveiligers, geen halve uitkleedsessie) reden we per limousine (Audi A8) naar het vliegtuig, over het platform. Erg gaaf, om daar waar je normaal als passagier niet kan komen, over Schiphol te rijden. Onder de neus van het vliegtuig werd de auto geparkeerd en moest er even gewacht worden tot het toestel gereed was. Vervolgens mocht ik als eerste het vliegtuig betreden via de trap, terwijl ik boven door het raam de wachtende passagiers verbaasd zag toekijken. Een leuke ervaring en het niet hoeven boarden en door de standaard security check was heel fijn. Zo kun je zo lang mogelijk goed gebruik maken van je wachttijd en nuttige dingen doen, want alleen bij de gedachte aan een uitkleedsessie en eindeloos boarden raak ik al gefrustreerd. Een verademend begin van de vlucht, maar vliegen blijft voor mij een noodzakelijk kwaad. En dat je bij aankomst dan zelf weer met je bagage moet slepen was even balen. 😉

Met de auto naar het vliegtuig gereden op Schiphol

Een filmpje van de VIP lounge waar ik verbleef, met eigen muziek op de achtergrond.

Sabine de Witte