Travel

Vluchten kan niet meer

Soms zijn er van die momenten dat je het liefst weg vlucht. Van alles. Alsof je daar de tijd door terug kan draaien, alsof het niet gebeurt is. Helaas hebben we geen montage mogelijkheid in onze eigen film. Je kunt stukken voor jezelf terug halen, er nog eens naar kijken, maar niet meer ingrijpen.

Vluchten kan niet meer. Soms zit je ergens al zo ver in, weet je al dat vluchten, weglopen of je ogen sluiten geen zin heeft. De realiteit dwingt je tot een confrontatie, de feiten zeggen genoeg, de kaarten zijn al geschud. Hoe hard je het ook probeert te negeren, doet alsof het niet zo is, het zal je blijven achtervolgen tot je een keus maakt, waardoor je niet meer op de vlucht hoeft. Voor jezelf, voor het zwaard van Damocles, voor de realiteit.

Even wegvluchten van alles lijkt zo simpel, de oplossing om tot rust te komen, te relativeren. Maar ooit zul je de confrontatie toch weer aan moeten gaan. Het maakt niet uit hoe hard je loopt, rent of fietst, je wordt uiteindelijk ingehaald door datgene waar je voor op de vlucht bent. Open je ogen, steek je kop niet in het zand en loop zeker niet weg voor jezelf en de problemen. Een confrontatie is nooit makkelijk, wel onvermijdelijk…