Travel

Voetbalmania

Het schijnt dat ik een van de weinige Nederlanders ben die gister heel hard heeft geprobeerd de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken te negeren. Ik heb de goals in de herhaling gezien, maar verder weinig van de wedstrijd meegekregen.

Oranje is niet mijn kleur. De finale wil ik nog wel kijken, maar de rest van de wedstrijden boeit me niet. Mede vanwege het feit dat de hele wereld nu om voetbal lijkt te draaien. Op kantoor, tijdens werktijd, veranderde de clubroom in een soort kroeg. 1,5 Miljoen Nederlanders namen gister vrij voor een balspelletje. De tv lijkt niets anders meer uit te kunnen zenden dan voetbal, oranje en commercie. De vuvuzela’s waren voor mij doorslaggevend om het WK gewoon te gaan negeren.

Helaas is dat met een Wereld Kampioenschap makkelijker gezegd dan gedaan. Alle internationale zenders zenden ook voetbal uit, maar de Nederlandse zenders lijken volledig doorgeslagen. Na een wedstrijd wordt er anderhalf uur na geluld over die slappe wedstrijd.

Vier jaar geleden stond ik in Berlijn bij de finale en de voorrondes ook oranje uitgedost in de kroeg. Alle wedstrijden waren gewoon ’s avonds en ik had de dag er na ook niets belangrijks. Dit jaar is het WK geen keuze maar een verplichting. En ik ben toch meer van het spontaan borreltjes drinken dan verplicht en gepland. Mag het dus een beetje minder oranje gekleurd en een beetje een realistische kijk alstublieft?

Fijn WK allen!