tips Travel

Voorjaarsperikelen

Sabine spring

Voorbereid het voorjaar in

Sinds woendsdag geniet ik van het Spaanse voorjaar. Afgelopen weekend nam ik lekker een zonnebankje, een flinke scrubbeurt en werden de (teen)nagels weer in vrolijke zomerse kleuren gelakt. Helaas ging mijn afspraak met de schoonheidsspecialiste dinsdag niet door, dus nog niet helemaal schoon het voorjaarszonnetje in. Ieder voorjaar heb ik een aantal vaste taferelen om helemaal voorbereid het voorjaar in te gaan en van het mooie weer te genieten, op het terras in de zon.

Altea haven

Schoon, fris en clean

Ik merk dat mijn huid bij het zien van de eerste zonnestralen meteen andere behoeften krijgt. De Garnier BB cream waar ik afgelopen winter erg blij mee was, is nu te vet. De doucheolie die ik in de winter gebruik, is niet meer nodig, geen droge, jeukende huid meer, maar tijd voor een frisse, snel intrekkende gel. Favoriet is de Nivea Aloe Vera gel, ik probeer geparfumeerde bodylotions zoveel mogelijk te vermijden, dat droogt alleen maar uit. Ik zorg dat mijn voeten er weer toonbaar uitzien mocht ik met blote voeten in het gras kunnen spelen en de open schoenen weer uit de kast kunnen. Mijn haar krijgt een maskertje en de Redken zomerproducten worden weer aangeschaft. Blond haar, zee en chloor water zijn een slechte combi! De afspraak met de kapper staat, poging 2 bij de schoonheidsspecialiste volgt en dan kan ik er qua looks in ieder geval weer tegenaan.

redken sun

Uitzoeken en weggooien

Bij het zien van het eerste mooie weer sta ik te trappelen om mijn wintergarderobe op te ruimen en de zomerse kleding voor de dag te halen. Vorige week stond ik dan ook driftig te sorteren en in te pakken. Dikke truien verdwijnen onder het bed, de winterse laarzen idem en mijn kast hangt weer vol met luchtige jurkjes. Een veel vrolijker gezicht! Weggooien vind ik altijd lastig, maar ik heb tegenwoordig een streng criterium. Is het een seizoensitem van bijvoorbeeld Zara of H&M, heeft het enigszins wassporen of heb ik het nauwelijks gedragen, dan gaat het weg. Ik probeer steeds bewuster te kopen en vul graag mijn basics van goede kwaliteit aan met goedkopere seizoensstukken. Works like a charm! Afgelopen dagen heb ik in Spanje de zomerbenodigdheden aangevuld met een nieuwe bikini (van het Spaanse merk Dolores Cortes, ik kende het niet maar dit zijn de betaalbare ‘design’ bikini’s) (wit), prachtig zomerjurkje (wit) en 2 mooie nieuwe riemen en een opvallende armband. In Spanje shop je voor veel minder geld leuke items bij elkaar die je in Nederland ook niet zo snel terug ziet. Daar hou ik van!

Filippa K silk
Mijn laatste aanwinst, dit zijden blousje. Heerlijk voor warme dagen maar toch netjes genoeg voor op kantoor

Houdbaar tot…

Na het sorteren van mijn kleding is de badkamer aan de beurt. Make-up is veel minder lang houdbaar dan vaak gedacht wordt. Weg met oude mascara’s (ik bewaar ze vaak vanwege het borsteltje, maar na een jaar is het echt onverstandig om dit nog te gebruiken). Oude bodylotions, aangebroken halflege verpakkingen zonbescherming, de verkeerde foundation kleur (tl-buizen zijn niet charmant maar wel eerlijk… zo zit ik sinds New York met een veel te lichte foundation dankzij de mooie verlichting van Macy’s), zonder te veel nadenken verdwijnt het in de afvalzak. Een goed excuus om nieuwe spullen te kopen en ineens weer te ontdekken wat ik allemaal nog heb. Van deze voorjaarsperikelen moet ik meteen mijn voordeel doen, want als ik niet deze woede heb ben ik erg slecht in dingen weggooien. Profiteren dus. Met een schoon en opgeruimd gevoel kan ik het mooie weer tegemoet. Dat het voorjaarszonnetje je zoveel goed doet, is na die paar dagen Spanje weer gebleken. Met een lekker gebronsd huidje keer ik vanavond terug. Helaas blijken deze voorjaarsperikelen, schoonmaakwoedes en opruimsessies een beetje voorbarig als je kijkt naar het weerbericht van komende week. Maar ik ben er in ieder geval klaar voor.

bikini Dolores Cortes

Hoe bereiden jullie je voor op het mooie weer? En wat zijn je favoriete zomer producten?
Don’t worry, ik ben niet van plan de nieuwe Martha Stewart te worden, al zijn mijn voorjaarsrituelen soms wat obsessief.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte