Travel

Onbekend maakt onbemind. Even voorstellen: Iris Oosterloo

Iets wat je niet kent kun je niet waarderen, een goede reden lijkt me, om mezelf even voor te stellen. Sinds vorige week piept mijn naam op tussen de artikelen van Your Ambassadrice nieuwe auteur, Iris Oosterloo. Ik ontmoette Sabine begin december tijdens een workshop reisjournalistiek die ze gaf bij Getaway Travel. Nu, vier maanden later is mijn eerste artikel geplaatst!

Iris x Your Ambassadrice

Sabine geeft mij tonnen aan vertrouwen en een platform om op te schrijven. Meer kun je niet verlangen als schrijver. Of nouja, schrijver in spé; mijn studieloopbaan is nog niet ten einde. Na een bachelor in de journalistieke hoek ben ik op dit moment bezig om mijn master Schrijven en Vertalen te voltooien. Daarnaast ben ik bibliotheekmedewerker bij de Universiteit van Amsterdam. Beide werkzaamheden kan ik flexibel indelen, waardoor ik ook mijn tijd voor Your Ambassadrice flexibel kan invullen. Dat komt nog wel eens goed uit met twee fulltimers die overdag druk aan het werk zijn. Daarnaast werk ik al bijna tien jaar in de horeca, dus daar durf ik ook wel iets over te zeggen hier.

 photo IMG_2193.jpg

Wie is Iris Oosterloo?

Bij Your Ambassadrice krijg ik de kans om ervaring op te doen en om naast beter, vooral sneller te leren schrijven. Mijn schrijfstijl pruttelt nu nog een beetje als een oude kever, maar ik wil wat meer paardenkracht onder de motorkap. Iets meer druk op de spuitbus, iets meer koolzuur in die prosecco. Enfin, je begrijpt m’n punt. Stilaan is merkbaar dat ik niet vies ben van wat gezegden, spreekwoorden, metaforen en allerlei soorten beeldspraak. Ik vind het de grootste rijkheid van de Nederlandse taal. Ik lees boeken, skate, maak grapjes, kook graag, probeer piano te spelen en kleren te naaien. Ik bijt me vast op tweedehands pareltjes en ik ben er altijd voor in om iets te testen. Een vaste rubriek heb ik nog niet, maar ik ben druk bezig om mijn draai te vinden bij Your Ambassadrice. Ik tast de mogelijkheden af en al doende vind ik mijn interessegebied en mijn stijl. Tot die tijd schrijf ik over van alles wat de revue passeert en dat bevalt reuze goed.

Sabine de Witte