Travel

Want button en wishlists

Wensenlijstjes

Over 2 maanden is het alweer Sinterklaas. Vroeger was je nu al uren in de weer met de Intertoys gids. Ik kan me nog een aantal gescheurde speelgoedgidsen herinneren, getuigen van ruzies met mijn broertje wie nu mocht kiezen. Een cadeau van Sint voor op school, voor thuis, op m’n vaders werk. Met minstens 25 cirkeltjes om dingen die ik graag zou willen. Allemaal ver boven budget of totaal niet relevant. Inmiddels heb ik het hele jaar door wel wensenlijstjes, behalve voor Sinterklaas of mijn verjaardag. De wensenlijstjes zijn meer grappig dan serieus. Het zijn tenslotte maar spullen. Natuurlijk wil ik er graag leuk uit zien en vind ik het fijn om mooie spullen te hebben, maar gezond zijn, mijn familie en vrienden, vrij zijn in doen en laten en leuk werk hebben hebben mijn prioriteit. Mijn lijstje bestaat verder nog uit een enorme bucketlist met reiswensen. Ik heb al veel mogen zien en ervaren afgelopen jaar, maar nog veel te weinig van de wereld gezien. Toen ik vandaag mijn Sinterklaas lootje inleverde en een verlanglijstje moest opgeven, heb ik vooral lukraak wat (gesponsorde) opties aan geklikt bij lootjestrekken.nl. Lekker makkelijk, minder persoonlijk. Voor mij is samen met mijn familie Sinterklaas vieren al een cadeautje op zich.

travelquote

Facebook Want

Misschien heb je al gehoord dat Facebook bezig is met een ‘Want’ button. Naast de like button kun je dus bij alles wat je graag zou willen, aangeven waarom en je vrienden laten weten waarom jij dat per se moet hebben. Ik snap Facebook, zo kunnen ze ook online shops aan zich verbinden die de producten via Facebook aan je kunnen verkopen. Maar tegelijkertijd klinkt het heel erg hebberig. Ik krijg er een beetje het gevoel van een jengelend, stampvoetend kind in de supermarkt bij, wat die ene zak snoep niet mag. Zou jij het gebruiken? Of iets via Facebook kopen?

Objects of desire

Hoe anders zijn de wensenlijstjes op Pinterest voor mij gevoel. Daar heeft natuurlijk iedereen wel een ‘wishlist’. Bij mij heet het lijstje ‘Objects of Desire‘. Het zijn dingen die ik bewonder. Om schoonheid, simpelheid, innovatie, tijdloosheid. Dingen die soms wel en soms niet realistisch zijn. Vaak vind ik naar iets verlangen ook leuker dan het hebben. Er naar smachten, iedere keer blij worden als je het ziet (ja zelfs bij een ander). Sommige objects of desire blijven dat gevoel oproepen, anderen waren misschien meer trend gevoelig dan ik dacht of toch niet helemaal hoe ik ze had verwacht. Wat is jouw ‘object of desire’? Wil je dat ook echt hebben?

Inspiratie

Afgelopen zondag kocht een vriendinnetje de lakversie van mijn te schattige Louis Vuitton PM tas. Zij droomde sinds het zien van mijn exemplaar over de tas, vroeg er iedere keer naar (en dan vergeet ik hem nog mee te nemen ook als ik haar wie zie…) en uiteindelijk vroeg ze of ik het erg zou vinden om zij hem ook zou kopen. Ik vond het alleen maar leuk, kon het erg waarderen dat ze het wel even vroeg en ik wist hoe ze de tas bewonderde (yes guys, dat kan echt!). Daarnaast past de tas ook perfect bij haar. Omdat zij de lakversie koos hebben we niet helemaal dezelfde tas, waardoor ik het ook niet erg vind om op een feestje elkaar tegen te komen met hetzelfde exemplaar. Zondag trekken we er samen op uit, allebei gewapend met tas. Onze ‘objects of desire’.

Sabine de Witte