typhoon thursday

Wat te doen tijdens kerst 2016

wat te doen met kerst

Voel jij je in deze dagen voor Kerst nog een beetje als een sjokkend ezeltje dat zonder daadwerkelijk vooruitzicht richting Bethlehem trekt? Zie je jezelf al weer tussen Billy’s en Paxen dwalen op Tweede Kerstdag? Wat te doen met Kerst is geen vraag meer met Typhoon’s plan de campagXmas. Comfortabele hakken en een warme jas voor over ‘t feesttenue zijn geboden tijdens deze tour langs 8 restaurants, 1 bar, 1 museum en 1 schaatsbaan. Iets te veel Kerst van het goede? Kies je favorieten en voeg waar nodig ochtenden met slechte kerstfilms, bordspellen en chocolademelk toe.

24 december | 10:00 uur | Ice*Amsterdam
 photo ice-amsterdam.jpg
Wees de menigte voor en glijdt in alle rust wat rondjes over het ijs van Ice*Amsterdam. Het uitzicht op het Rijksmuseum lonkt naar ieder Instagramaccount. Je dwaalt na een uurtje op het ijs tussen de kraampjes van wintermark Ice*Village door, met een optioneel omweggetje langs het Rijksmuseum, de stad in naar de volgende bestemming.


24 december | 15:00 | Pulitzer Amsterdam
Pulitzer’s Winter Garden
 photo pulitzer-wintergarden.png
Midden in de binnentuin van hotel Pulitzer Amsterdam straalt een 10 meter hoge Deense spar met 1500 lampjes. Aan een verwarmd tafeltje van Pause of Jansz. vier je de mooiste dagen van het jaar met warme chocolademelk met rum, winterse soepen en kleine hapjes. Livemuziek vult van 15:00 uur – 17:00 uur de tuin die verborgen ligt tussen 25 grachtenpanden. Mocht die trip langs het Rijksmuseum uitgelopen zijn, dan kun je zondag 1 januari of zaterdag 7 januari terugkomen voor een middag met livemuziek bij Pulitzer.

24 december | 19:00 | Grand Café Krasnapolsky

 photo bar-krasnapolsky.jpg
Wandel vanuit Pulitzer’s Winter Garden richting de Dam. Daar twinkelen de lichtjes in de immense kerstboom voor het Paleis. Je hoeft dit uitzicht niet uit het oog te verliezen. De grande dame van Amsterdam, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, kijkt uit over het winters tafereel. Aan een tafeltje bij Grand Café Krasnapolsky diner je met een 6-gangenmenu van o.a. kreeft, hert, pompoensoep en zoetigheden van Krasnapolsky’s Willy Wonka Peter Scholte.

25 december | 11:00 uur | Brooks Boozy Brunch
 photo Brooks.jpg

Na een paar uurtjes uitslapen om de opgebouwde werkstress van het afgelopen jaar eraf te slapen, verzamel je de hele familie bij Brooks Boozy Brunch. Voor de kleine kerstelfjes is er entertainment, waardoor jij je alvast (een stuk minder stiekem) aan de Christmas spirits kunt wagen.
Link:

25 december | 19:00 uur | The French Connection

 photo the-french-connection.jpg
Na een heerlijk trage middag stap je The French Connection binnen in je meest Parisienne pakje. In het knusse duister begeef je je even in het hoofdkwartier van een culinaire revolutie. Franse klassiekers worden rebels ingevuld. Het 5-, 6-, 7- of 8-gangen kerstmenu koppelt vanaf €65,- revolutionaire smaken aan districten als Bretagne en Bourgogne, waarbij gerechten als een geroosterde biet met Dijon-mosterdijs en frambozenvinaigrette ontstaan. C’est Noël à Paris. Gewoon in Amsterdam.


25 december | 23:30 uur | Tales & Spirits
 photo TalesSpririts.jpg
Your favourite Christmas tale is a cocktail? Laat die goed geschoende voeten je richting Tales & Spirits leiden voor een onderonsje met vriendinnen of fanatieke familieleden.


26 december | 10:00 uur | Banksy & Warhol
 photo moco.jpg

Na een avond aan de bar is het weer tijd voor een klein scheutje cultuur in de kerstcocktail. Sleep je liefde/zus/broer/vriend/vriendin mee richting het Moco Museum. In het kleinschalige museum aan het Museumplein vind je iconische werken van ‘Rock Stars of Art’ Bansky en Warhol.
Link:

26 december | 13:00 uur | The White Room
 photo thewhiteroom-nh-krasnapolsky.jpg
The White Room garandeert een witte Kerst. Schrijd door het indrukwekkend blanco decor dat erom vraagt om jezelf compleet uit te dossen. De gastronomische 4-gangenlunch (€85,-) van Arturo Dalhuisen is toegankelijk is stijl en gelijktijdig uniek in uitvoer.
Link:

26 december | 15:00 | THE DUCHESS
 photo afternoontea-the-duchess.jpg
Je hoeft simpelweg de Dam over te steken voor de volgende bestemming. THE DUCHESS houdt kerstaudiëntie met een eminente Afternoon Tea. Een overdaad aan hartige delicatessen, elegante sandwiches, verfijnde patisseries en stijlvolle zoetigheden staan op het menu.

26 december, 23:30 uur | MOMO
 photo MOMO-drinks.jpg
De avond hoeft niet te eindigen na het diner. MOMO warmt je in december op met exclusieve wintercocktails. Zo mixt de ‘Orchard Ginza’ gekruide rum, pindakaas met banaan en brengt de ‘Shibuya Crossing’ een mengsel van cognac, peer met winterkruiden en citrus.


Welke plannen heb jij voor kerst?

Deze post is in samenwerking met Typhoon Hospitality ontstaan. Typhoon Hospitality is een uniek Hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.

Fotocredits The Duchess: Kubilay Altintas

Marlies Bax