Travel

Waterig

De credits voor dit logje gaan voor de verandering weer naar Simone. Door een foto op haar Flickr inspireerde ze me voor dit blog. Op de foto een plastic fles Pellegrino. Het lekkerste water wat er bestaat en mensen die roepen dat water allemaal hetzelfde smaakt wordt aangeraden nu af te haken.

Vanaf de tijd dat ik in De Molenmeester ging werken tot op de dag van vandaag, ben ik namelijk gefascineerd door water. Vooral door de flessen waarin dat wordt geserveerd. Hoeveel restaurants gaan er wel niet nat op stijlloze flessen kraanwater die ze overpriced aan hun klanten proberen te slijten? Voor de horeca ligt er in het verkopen van ‘mooi water’ een enorme uitdaging.

Een mooie waterfles, mooi glas met een schijfje citroen of limoen maakt de tafel zomers, geeft je een fijne smaakneutralisatie tussen alle culinaire happen door. Ik ben gevoelig voor mooie en originele verpakkingen. Al is het water nog zo lekker, een plastic fles laat ik in het vak staan. Gelukkig is Pellegrino er ook in de bekende groene glazen fles.

Waterflessen moeten van blauw, groen of transparant glas zijn, een tikkeltje zomerse uitstraling hebben, maar vooral klasse. De Waterwinkel is dan ook een klein paradijsje waar ik m’n ogen uitkijk. Een tijdje verzamelde ik mooie waterflessen, wilde ik alle collector’s items van Evian (met prachtige fles van Gaultier) maar toen het op een glasbak ging lijken heb ik alles de deur uit gedaan. Nu geniet ik van de momenten dat ik een fles water bestel en restaurants het wel begrijpen. Misschien dat Bar le Duc mijn tweede favo watertje, Bar le Duc citron ook in een wat leukere verpakking kan stoppen? Dan blijf ik gezinsverpakkingen aanslepen!

Mooie flessen en waterglazen maken je tafel meteen zomers!

Sabine de Witte