Travel

We maken een kringetje

…Om het Amsterdamse ringetje! Leve ons koude kikkerlandje! om 16u stopte de helft van de kantoren met werken in 020 vanwege voorspelde sneeuwbuien. Een uur later lag alles plat: treinverkeer, Schiphol en het verkeer stond overal muurvast. Er was plaatselijk 10cm sneeuw gevallen. Dat kunnen we natuurlijk niet aan!

Winterkleding uitverkocht, sleeen, sneeuwschuivers, strooizout en schaatsen nergens meer te krijgen, en zelfs nu nog honderden kilometers stilstaande auto’s in een lange rij. Wat zullen ze om ons lachen in landen als Duitsland, Frankrijk en Tsjechie. Daar is sneeuwval niet zo vreemd en moet er echt wel wat meer vallen wil het land zo ontregeld raken.

De NS heeft toegezegd 50 miljoen uit te trekken voor het ‘winterproof’ maken van de treinen. Hopelijk zijn de rails al winterproof of vallen die in het zelfde potje, anders hebben we straks winterklare treinen zonder passagiers, omdat het OV onbetaalbaar is geworden.

Het was een paar keer leuk, het ziet er eventjes mooi uit, maar nu is iedereen er wel weer klaar mee. Uit met de sneeuwpret. Laten we ons nu verheugen op schaatspret, met een lekker zonnetje, koek & zopie en warme choco en snert. Een Elfstedentocht lijkt me wel wat, om even alle Culemborgse frustratie om te zetten naar saamhorigheidsgevoel.

Volgens de voorspellingen blijft het witte poeder ons de komende dagen in haar greep houden. Massaal thuiswerken dan maar, in de pauzes nog wat sneeuwpoppen klussend of sneeuwballen gevechten houdend. Ach, het houdt je van de straat!