Travel

Weekentips week 30: Staycation is here to stay

vessel-hotel-boat-en-co

Weer of geen weer, wij gaan dit weekend oesters slurpen, drijvend dineren, vintage schatten zoeken en brunchen in de Houthavens. Klinkt dat jou ook wel aantrekkelijk in de oren? Lees hier waar je dat dit weekend allemaal kunt doen en laat je inspireren om er weer een heerlijk staycation weekend van te maken.

Vers van de pers

Dineren tussen de wijnranken. Klinkt als iets wat alleen in Frankrijk of Italië kan. Maar binnenkort kan het ook bij Wijngaard St. Martinus in Zuid-Limburg! We moeten er nog heel even geduld voor hebben, maar van 12 september tot 4 oktober openen zij Wijnrestaurant op het land waar je dus letterlijk tussen de wijnranken vol rijpe druiven geniet van een heerlijk diner van Limburgse streekgerechten.

limburg-wijnrestaurant-wijnranken-diner

Vintage treasurehunt

Dol op vintage spullen? Ga dan dit weekend naar de Reliving pop-up! Hier verkopen mensen de meest unieke items en kun jij je helemaal verliezen in tweedehands meubels en woonaccessoires. Toegang is gratis, maar vergeet je niet aan te melden.

Drijvend dineren

We tipten hem al eerder, maar we wilden je toch nog even laten weten dat het Carré Terras op de Amstel dé culinaire hotspot van deze zomer is. Ja, het drijvende terras is zonnig, het stadsstrand doet je denken aan een dagje met je voeten in het zand het en uitzicht is prachtig, maar het is daarnaast ook een pop-up locatie voor Amsterdamse restaurants als Rijsel, Entrepot en Binnenvisser! De chefs van deze restaurants verzorgen omstebeurt het menu en dat wil je echt niet missen!

carre-terras-op-de-amstel-rijsel-entrepot-binnenvisser

De lockdown Zo(ku) vergeten

Doordat we deze zomer massaal meer tijd in eigen land spenderen, is de vraag naar lokale tripjes groot. Zoku speelt hierop in met een speciaal zomerprogramma: Summer Edition, een resort-ervaring waarbij je zonder de stad te verlaten deze toch even mentaal kunt ontvluchten. Het programma begint met een Positivity Retreat, een all-inclusive mini-vakantie die helemaal in het teken staat van wellbeing. Met yogalessen van Delight Yoga, bootcamps van High Studios, een scent experience van Marie Stella Maris en nog veel meer. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes door de stad uitgestippeld waarvan je kunt genieten onder audiobegeleiding van bijvoorbeeld Chris Zegers, Floortje Dessing en Jort Kelder. (Fun fact: Sabine heeft meegeholpen aan de samenstelling van deze tours!).

Jouw woonkamer in de Houthavens

Bij Vessel, het restaurant van Hotel Boat & Co, is het genieten wat de klok slaat. Het heeft een van de grootste terrassen van Amsterdam dat ook nog eens gelegen is aan het water (lees: geweldig uitzicht over het IJ), het interieur is gewoonweg prachtig (lees: op koude dagen kruip je lekker rond de open haard), de diverse kaart biedt voor ieder wat wils (lees: van een lazy zondagsontbijt tot een snelle werklunch of een gezellige cocktailavond) en het is een heerlijke meeting- en werkplek in de Houthavens. Deze zaterdag kun je hier terecht voor een heuse Mimosa & Lobster Brunch. Dus gaat heen en geniet!

vessel-houthavens-amsterdam-boat-en-co

Popperdepop-up

Pop-up restaurants, we zijn er dol op. Unieke, tijdelijke ervaringen die keer op keer verrassen. Een zeer goed gelukt voorbeeld is De Maaltuin wat elke keer opduikt op unieke locaties in het land. Momenteel te vinden in de Trompenburg tuinen in Rotterdam, de hele maand augustus in de tuinen van het Muiderslot, waarnaar de pop-uppende karavaan zich naar de Botanische Tuinen van Utrecht verplaatst. De Maaltuin wil haar gasten op een ongedwongen manier kennis laten maken met een bijzondere tuin, een paleis of een verborgen parel. Tijdens de avond maak je op verschillende manieren kennis met de plek waar het restaurant dan staat en geniet je aan lange tafels van de omgeving en de gezellige sfeer.

de-maaltuin-pop-up-restaurant

Oesters slurpen

BAUT organiseert deze zaterdag weer een Oesterfest! Tijdens deze sit-down editie kun jij onbeperkt oesters slurpen met Aziatische, Franse en Zuid-Amerikaans toppings vergezeld van een goed glas wijn. Deze zaterdag al andere slurpende plannen? Volgende week is er nog een editie.

Sabine Krouwels