Travel

Weekendtips week 31: Love is love

pulizer-hotel-pride-amsterdam-drink

Dit weekend is niet zomaar een weekend, maar Pride Weekend! Hét moment dat we vieren dat we zijn wie we zijn en houden van wie we houden. Helaas dit jaar niet met de Canal Parade en andere evenementen, maar niet getreurd. Er is genoeg te doen, dus we maken zelf gewoon een feestje van dit regenboogovergoten weekend!

On Saturdays we brunch

Zaterdag organiseert het Pulitzer Amsterdam weer hun Pulitzer Pride Brunch in de binnentuin van het hotel. En hier kun je niet alleen genieten van de meest heerlijke gerechten van de welbekende Pause kaart, maar ook gieren om een stand-up act van niemand minder dan Rob Andristplourde van Boom Chicago.

pulitzer-hotel-pride-brunch-amsterdam

Ik vinnie, jij vinniet, wij dineren bij VINNIES

We zijn natuurlijk al een tijdje van de lunches en brunches bij VINNIES, dus je begrijpt dat we ons geluk niet opkonden toen we hoorden dat je VINNIES Scheldestraat vanaf nu ook terecht kunt voor het diner! Dinner at VINNIES biedt een simpel en (h)eerlijk concept met een per week wisselend viergangenmenu van streekproducten van lokale leveranciers. Het water loopt ons al in de mond…

dinner-at-vinnies-amsterdam-scheldestraat

Lekker jazzen

De Hermitage, Hortus Botanicus en het Conservatorium slaan hun handen weer ineen en presenteren een nieuwe editie van Jazz at the Plantage. Gedurende de hele maand augustus kan er op zaterdag op de binnenplaats van de Hermitage en op zaterdag én zondag in de Hortus worden genoten van live jazz concerten. Vergeet niet een kaartje te kopen!

Nog lang niet uitgepop-upt

In Nijmegen hebben ze de kunst van het pop-uppen opnieuw uitgevonden en wel met pop-uprestaurant Proefdruk Nijmegen in de Papierfabriek. Elke twee weken neemt een van een aantal van de beste restaurants de keuken van Proefdruk over. Culinaire hoogstandjes op een bijzondere locatie gegarandeerd.

proefdruk-nijmegen-papierfabriek-popup-restaurant

De laatste ronde!

Vanavond (vrijdag) is de allerlaatste kans om te wijnen bij ppo-up wijbar Shiraz @ The College. Na een succesvol jaar sluit ze haar deuren, maar niet na er nog één keer een feest van te hebben gemaakt. Kom voor de laatste keer proeven en genieten van de geweldige wijncollectie. (Niet getreurd, Shiraz aan de Lijnbaansgracht blijft natuurlijk gewoon geopend).

Zorgeloos borrelen

De Thuisborrel Club is in het leven geroepen om (cocktail)bars, die nog steeds hun deuren gesloten moeten houden, een hart onder de riem te steken en te supporten. Na een succesvolle eerste editie gaan ze door met de Luxury Hotel Bar Edition, cocktailboxen samengesteld met de bars van vier Amsterdamse vijfsterrenhotels. Hierin zit alles voor een mooie borrelavond thuis, van de ingrediënten tot, jawel, entertainment. Niet zo’n shaker? Geen probleem! Met de meegestuurde tutorials laat jij iedereen denken dat je een volwaardig bartender bent. Cheers!

amstel-cocktail-de-wallen-de-thuisborrel-club

Sabine Krouwels