Travel

Weekendtips week 32: Genieten in de hittegolf

scheepvaartmuseum-restaurant-flicka-loos-for-the-stars

Een hittegolf, you either hate it or love it. Maar wat je gevoelens jegens de warmte ook zijn, laat het je er niet van weerhouden om de bloemetjes buiten te zetten dit weekend! Binnen bij de airco of buiten in de zon of onder de parasol, maar altijd op 1,5 meter afstand. Wat is er dit weekend allemaal te doen? Hier zijn de weekendtips!

Dineren onder de sterren

Restaurant Flicka organiseert deze week Look for the Stars, een uniek diner door sterren, onder de sterren. Een week lang serveert elke avond een andere gerenomeerde sterrenchefs de mooiste gerechten onder de sterrenhemel van de binnenplaats van het Scheepvaartmuseum. Vanavond (vrijdag) is de laatste kans om een tafeltje te bemachtigen voor deze unieke ervaring!

BIJLAGEDETAILS  look-for-the-stars-scheepvaartmuseum-restaurant-flicka.jpg

Een coole kermis

Waren we net gewend aan het nieuwe, 1,5 meter-proof interieur van Carré, loop je nu wéér een heel andere belevenis binnen! Momenteel staat er namelijk een kermis in het theater. En niet zomaar een kermis, maar een coole kermis met een prachtige draaimolen van wel meer dan 100 jaar oud. Gaat dat zien!

draaimolen-carre-kermis

Keep it classy

Maar liefst twee tips om je dit weekend onder te dompelen in de wereld van klassieke muziek. Allereerst, Klassifest in B. Amsterdam. Hier hoor je klassieke muziek, maar dan anders. Met een biertje in de hand geniet je hier van hoe musici de ruimte krijgen om het experiment aan te gaan met muziek, de ruimte en het publiek. Kun je geen genoeg krijgen van klassiek? Breng dan ook een bezoek aan het Grachtenfestival. Tot en met 16 augustus verrassen de rising stars van de muziekwereld je hier met hun eigen muzikale verhaal. Naast klassiek kun je ook genieten van jazz en andere muziekstijlen uit diverse culteren.

The new roaring 20s

Ben je dit weekend op het strand van Bloemendaal te vinden? Ga dan ‘s avonds een hapje eten bij House of Borski in Overveen. Hier dompel je je voor een paar uurtjes onder in de charme van de nieuwe roaring 20s. Want dat zie je terug in alles, van de meubels tot het behang en het servies. Op het menu vind je Franse en Italiaanse klassiekers. De perfecte afsluiter van een heerlijke stranddag!