Travel

Weekendtips week 33: The staycation continues

limburg-pop-up-restaurant-veldkas

Hittegolf overleefd? Dit weekend proberen we een beetje af te koelen. Dat kan natuurlijk door een verfrissende duik in het IJ of de Amstel, maar daarnaast zijn er genoeg andere leuke plekken waar jij dit weekend een wat verkoeling kunt zoeken én kunt genieten van je staycation.

Namasté

Elke zaterdag in augustus kun je om 11.00 uur bij Bajes Beach Club terecht voor Bajes Beach Yoga, een bevrijdende en helende yogasessie onder leiding van Mandana Dabiri. Lekker buiten met je voeten (en handen) in het zand (tenzij dat beloofde onweer doorzet, dan verplaatst de sessie zich naar binnen). Wil jij je weekend ontspannen beginnen? Reserveer dan snel een plekje.

It’s a date!

Is het jouw beurt om date night te plannen, maar heb je even geen inspiratie? The Hoxton’s got you covered. Zij hebben voor jou The Ultimate Date Night samengesteld. Hoe ziet zo’n avond en nacht er dan uit? Een overnachting in één van de prachtige (en koele!) Biggy Room. Champagne en een driegangendiner van Lotti’s op jullie privébalkon (of binnen, als de weergoden tegen zitten. Zeker niet minder romantisch). En de volgende dag zo laat als je wilt uitchecken zodat jullie lekker kunnen uitslapen. Overtuigd? Boeken die date!

the-ultimate-date-night-amsterdam-the-hoxton

Geworteld in de botanische tuin

Dit weekend is de laatste kans om de expositie On the Nature of Botanical Gardens in de Hortus Botanicus te zien. De expositie toont werk van negen hedendaagse kunstenaars uit Indonesië en toont een onderbelichte kant van botanische tuinen, namelijk die van een belangrijke plaats waar koloniale macht zich letterlijk wortelde. Om het einde van de expositie te vieren, geven kunstenaars Amy Pekal en Marit Mihklepp de ‘performatieve lezing’ On the Nature of a Name over de herkomst van plantensoorten en hun namen.

Hoteldebotel

O wat houden we toch van boutique hotels. Zo ontdekten we onlangs een nieuwe parel in Haarlem: Anegang Boutique Hotel. In dit kleinschalige hotel (het kent ‘slechts’ 6 kamers en een appartement) in hartje centrum is het heerlijk vertoeven. Het spreekwoord ‘het oog wil ook wat’ is hier heel letterlijk genomen. De hoge ramen en oude balkonnen van het historische gebouw waarin het hotel gevestigd is staan in prachtig contrast met de frisse, natuurlijke kleuren op de muren en meubels. En inchecken, dat doe je helemaal zelf via een digitaal platform. Er is geen receptie en je mobiele telefoon is je kamersleutel. Zo kun je jouw dag(en) in Haarlem precies invullen zodat jij dat wilt.

anegang-boutique-hotel-haarlem

Nuchtere, natuurlijke luxe

We zeiden toch al dat we geen genoeg krijgen van pop-uprestaurants. Nou, we hebben er weer eentje gevonden hoor! Een pop-up buitenrestaurant dit keer: de Veldkas in het Zuid-Limburgse Sint-Geertruid. Hier dineer je in, jawel, een kas middenin de wei tussen de Mescherhei en het Savelsbos. Een unieke eetgelegenheid waarbij je back to basic gaat, kleinschalig is en het landschap als decor heeft. Nuchtere, natuurlijke luxe, zoals ze zelf zeggen. In augustus al helemaal volgeboekt, dus hou hun Instagram en website in de gaten voor september.

limburg-pop-up-restaurant-veldkas

Om je vingers bij af te likken

Bij MARIS PIPER kun je deze zondag terecht voor Fruit de Mer Sunday. Onder het genot van een glas champagne doe je je hier tegoed aan een visplateau met onder andere oesters, langoustines, mosselen, kreeft en krab.

Nieuwe Olymische discipline

De Olympische Spelen mogen deze zomer dan niet doorgaan, maar dat betekent niet dat we ons niet in Olympische sferen bevinden. Zaterdag kun je namelijk Olympisch Terras Hoppen in de Stadionbuurt. Met je stempelkaart hop je van terras naar terras en geniet je bij elke horecagelegenheid (Bar BAUT, Bar Alt, Square, NENI en Madame Cyclette) van een drankje en een klein gerechtje. En wie weet verdedig jij Nederland wel op dit nieuwe Olymische onderdeel tijdens de volgende Zomerspelen.