Travel

Weekend Reads

Als magazine monster kan ik maanden uitkijken naar een nieuw nummer van favoriete tijdschriften. De echte toppers komen ook niet maandelijks uit, maar eens per kwartaal of twee keer per jaar. Dus loop ik al een paar dagen de deur bij de Bestseller om de hoek plat. Mijn zondagochtend begint op z’n fijnst als ik in alle vroegte met een kop thee en een lekker achtergrondmuziekje door een dikke stapel magazines kan bladeren.

The Travel Almanac

Twee keer per jaar komt The Travel Almanac uit. Deze week ligt het zomernummer bij de betere boekenwinkels in Amsterdam. Het magazine neemt je mee op reis aan de hand van interviews, gesprekken en bijdragen van bekende en minder bekende reizigers. Zij vertellen hoe ze graag reizen, hun favoriete ontdekkingen, learnings etc. Daarnaast is de vormgeving strak, de fotografie prachtig (veel portretten) en de teksten zijn sterk. Extra fijn is het handzame formaat. Het magazine bestaat sinds 2011 en is Berlijn/New York based. Voor € 10,00 waan je je even een global nomad en vergeet je al je overbodige bagage.

“A magazine focused on travel & temporary habitation as experienced by artists, musicians, writers, gallerists, theorists, filmmakers, etc.”

the travel almanac

Apartemento

Als je wel eens in typisch Spaanse huizen bent geweest, dan weet je dat de inrichting daar vaak een ratjetoe van spullen is. Weinig mooi design. Toch is een van de grootste en succesvolste interieur magazines afkomstig uit Spanje. De oprichters, Omar Sosa en Nacho Alegre, begonnen Apartemento vanuit hun huis in Barcelona. Inmiddels moet je rennen naar de winkel als er een nieuwe editie uit is, vieren ze hun 5e levensjaar, is het te koop in 45 verschillende landen en strikken ze grote namen als Chloe Sevigne om hun interieur prijs te geven. Waarom het zo anders is dan de gewone designbladen? Omdat ze zoeken naar de verhalen achter een bepaalde inrichting, de interieurs alles behalve minimalistisch zijn (in tegendeel, het zijn net als mijn huis, vaak kleine museumpjes met dierbare herinneringen en souvenirs) en de rondslingerende sokken worden niet weggepoetst. Het zijn huizen waarin echt geleefd wordt, waar creatievelingen hun thuisbasis en inspiratie uithalen. Apartemento lees je 2 keer per jaar voor € 12,00 per issue.

[adsense]

Wat de mannen er zelf over te zeggen hebben? “A home sweet home is not curated or produced by acquiring a perfect arrangement of chairs, lamps and friends. A real living space is made from living, not decorating. A bored materialist can’t understand that a house has to become a home. It happens, not through perfection but by participation.”

Monocle

Geen nieuwe naam, van bijna alle nummers is wel een foto op mijn Instagram verschenen. De Monocle is mijn ‘bijbel’ en komt het dichtst bij mijn lifestyle. Politieke en economische achtergronden, reizen, interviews met creatievelingen en succesvolle ‘selfmade’ ondernemers, nieuwe hotspots en booming plekken. Na iedere Monocle kan ik weer 5 nieuwe bestemmingen toevoegen aan mijn bucket list. In ieder nummer zit een aparte bijlage waarin een land of stad volledig wordt uitgelegd. Monocle is meer dan een magazine, het is een way of life en stiekem mijn droom om ooit voor het ‘Global Briefing’ magazine te schrijven. Naast het magazine zijn er een aantal shops, cafe’s, apps en 2x per jaar een krant in het thema Alpines en Mediterraneo. Monocle koop je maandelijks voor € 12,00.

Sabine de Witte