Travel

Weekendesk: inspiratie voor een bijzonder weekendje weg

travel quote

Ken je dat, dat je graag een weekendje weg wilt, maar niet ‘zomaar’ een weekendje? Het moet iets bijzonders zijn, maar wat precies, daar laat je je graag over inspireren. In augustus heb ik nog geen reisjes staan (hoogseizoen) behalve een weekendje vakantie vieren bij m’n ouders in de tuin, dus ben ik een beetje aan het rondkijken. Ik twijfel tussen bijvoorbeeld een yoga retreat of een wijn weekend. Tijdens mijn speurtocht naar een bijzonder weekendje weg stuitte ik op weekendesk.nl en deze site vind ik het delen waard. Ik leg je hier uit waarom.

weekendesk.nl beleef meer dan een weekend

Weekendesk: beleef meer dan een weekend

Het concept is van origine Frans en richt zich op bijzondere belevingen in een weekend. De focus ligt op Europa en alle aanbiedingen zijn inclusief ontbijt en activiteiten. Een geheel verzorgd weekendje weg. Dàt is vernieuwend, want meestal moet je die extra bijboeken en wordt een weekendje zo al snel een dure grap. Nu boek je een all inclusive weekend met bijvoorbeeld een massage, activiteit, half pension of beauty behandeling.
Ook fijn, ze werken alleen samen met de beste hotels die voldoen aan hun kwaliteitsgarantie, ze claimen dat slechts 1 van de 10 hotels door de selectie komt. Het aanbod is daardoor een aangename mix van ketens en kleinschalige tot middengrote hotels. Zelf heb ik Bordeaux als uitgangspunt genomen, daar ga ik zelf binnenkort naartoe en ik was wel benieuwd wat ze daar aanboden.
Voor last minute vakantiegangers of vooruit-planners is het ook fijn dat je nog tot 2 dagen voor de aankomstdatum je boeking kosteloos kunt wijzigen of annuleren.

Weekendje Bordeaux

Filters en flashdeals

Dat zijn leuke extraatjes, maar dat is voor een hotelsite nog niet zo speciaal. Ik ben vooral enthousiast over de filters. Je kunt kiezen uit thema’s, op reistijd, gezelschap, prijs. Als je echt nog geen idee hebt kom je zo verrassende plekken met leuke aanbiedingen tegen, die je anders misschien niet gevonden had. Geen zin om te zoeken? Dan zijn de Flashdeals een uitkomst. Last minute aanbiedingen met een nog scherpere prijs. Vergeet niet, als je gaat voor die toffe deal in Madrid, het vervoer dien je zelf te regelen.

Inmiddels ben ik uit mijn bijzondere weekendje weg, de flashdeal naar Luik is een perfect excuus om de expositie van Salvador Dalí te bezoeken.

Flashdeal Weekendesk.nl Luik

Sabine de Witte