Weekendtips

Weekendtips: in hogere kerstsferen op de kerstmarkt of bij de kerstboom

van der helstplein kerstmarkt

De donkere dagen voor kerst – en met dit weer zijn ze dat ook echt. Het perfecte excuus om thuis lekker alle Netflix kerstfilms af te vinken, maar dat mag alleen als je beloofd nog wel even in hogere kerstsferen te komen.

Weihnachtsmarkt van der Helstplein de Pijp: winterse gezelligheid en Duitse kerstsfeer

kerstmarkt de pijp
Een kerstmarkt staat natuurlijk voor gezelligheid, gluhwein en kersthitjes. Maar op het Van der Helstplein kun je ook terecht voor worst van Brandt & Levie, pretzels, flammkuchen en… zelfs voor kerstbomen. Je kunt hier zaterdag en zondag terecht van 12.30u tot 22.30u en toegang is gratis.

Wijmpje Beukers: de perfecte borrel plek die zomaar kan uitlopen op meer

restaurant wijmpje beukers de pijp
En mocht je er einde middag zijn, rol dan lekker door naar Wijmpje Beukers voor een borrel – die geheid uitloopt in een etentje met heel veel gezelligheid en gekkigheid – er wordt hier nog wel eens gedanst na het eten. Ga je voor bar food? De crab koekjes schijnen episch te zijn – mocht je van koriander houden.

Kerstboom in de Pulitzer tuin

pulitzer amsterdam kerstboom
Ieder jaar maakt het Pulitzer een feestje van de kerstboom en is er zelfs een ware Christmas Tree Enlightning Ceremony. Gisteravond was het weer zo ver en was ik getuige van het ontsteken van de lichtjes in de prachtige 15 meter hoge boom. Dit jaar versiert in samenwerking met De Bijenkorf. De boom staat een maand en de tuin van het Pulitzer is voor iedereen toegankelijk, mocht je hem willen aanschouwen. Trakteer jezelf dan meteen op lekkere warme chocolademelk en de beroemde tosti van Pause en geniet even van de luxe omgeving midden in de stad. Een heerlijk rustmomentje in de drukke dagen voor kerst – of een welverdiende pauze tussen het kerstshoppen door.
Confession: deze foto is niet van de kerstboom van dit jaar, maar van een van de prachtige dagen met sneeuw vorig jaar.

Sabine de Witte