Weekendtips

Weekendtips #10

Het weekend staat weer voor de deur en Amsterdam en omgeving hebben weer een hoop leuke dingen om te bezoeken. Culturele weekendtips, reisinspiratie, nieuwe hotspots, dit valt er dit weekend te beleven.

Ready to Fish Sample Sale by ILJA

ready to fish by ilja sale
Het is één van mijn favoriete Amsterdamse designers, Ilja Visser met haar Ready to Fish. Dit hele weekend is er sample sale en gaan er prachtige design stukken voor een prikkie over de toonbank. De sale is vandaag gestart en duurt tot en met zondag, zollang de voorraad strekt. Ook de ILJA collectie gaat voor een vriendelijke prijs van de hand. Je kunt zowel met pin als cash betalen. Shop se, ik draag nog steeds met veel plezier een aantal items en ga zeker langs! Voor meer informatie, check het Facebook event.

Stedelijk x Josje

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/250159923″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Afgelopen weken was het de eer aan Ron Simpson om samen met het Stedelijk een tour langs zijn favoriete werken te geven, deze week is het de beurt aan Josje van Hagen van o.a. Showpony’s. Via SoundCloud kun je haar audiotour langs al haar favoriete werken door het museum volgen. Hoe tof?! De tentoonstelling is gratis toegankelijk als je zegt dat je voor haar komt.

XBank by W

x bank amsterdam w hotel
Het W hotel is een van de hotspots van dit moment, met name Mr. Porter en de Duchess zijn populair onder Amsterdammers voor een hapje en drankje. Eind februari kwam daar nog een plek bij: XBank by W, een concept store. Niet zomaar één, het is het platform voor Nederlands design, in alle soorten en maten. En kleuren, want de winkel is op kleur gesorteerd.

Amy Winehouse: A Family Portrait

amy-winehouse-family-portrait-joods-historisch-museum
De tentoonstelling Amy Winehouse: A Family Portrait in het Joods Historisch Museum is klein, maar bijzonder door onder andere de kledingstukken van de zangeres, geschreven teksten en persoonlijke details. Dat ze Joods was, was mij eigenlijk volledig ontgaan, dus je steekt er sowieso iets over haar turbulente leven van op. De tentoonstelling is nog te zien tot 4 september en zeker een bezoekje waard als je gratis met je Museumjaarkaart naar binnen kunt.

Wat is jouw weekendtip voor deze week?

Sabine de Witte