Weekendtips

Weekendtips #11

Jeah, het is weer weekend! Tijd voor de weekendtips met inspiratie om van de bank af te komen en er op uit te gaan in en rondom Amsterdam.

Virtual Reality bioscoop


Amsterdam heeft sinds kort de eerste Virtual Reality bioscoop! &Samhoud heeft de primeur met de VR-cinema beneden in de bar. Speciaal voor deze primeur hebben ze een eigen productie ‘In Your Face’ gemaakt met onder andere Hadewich Minis in de hoofdrol. In de VR cinema krijg je voor €12,50 een aantal VR films te zien met een speciale VR bril, vanaf een draaistoel zodat het daadwerkelijk een 360 graden ervaring wordt. Ik heb het mogen ervaren en het is een bijzondere gewaarwording.

The Amsterdam Coffee Festival

Koffie liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Westergasfabriek dit weekend tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Alle koffietrends, nieuwtjes en zelfs food pairing kun je hier ontdekken. Uiteraard staan de beste barista’s van de stad hier hun koffie kunsten uit te oefenen.

O.W.A.P.


ACID liefhebbers kunnen vanavond helemaal los bij hét acid feest van het voorjaar. Georganiseerd door Meubelstukken en We Are Fuse gaat vanavond het dak van het Warehouse Elementenstraat af. Host van de avond zijn The Dutch Diva of Dance MISS BUNTY (“sirene eat your heart out”) en de enige echte superheld van de nacht THE ORIGINAL CONFETTIMAN. De line-up is sterk en er zijn nog wat kaarten verkrijgbaar, mocht je nog geen plannen hebben.

Opera Forward Festival


Dat Opera niet saai en traditioneel hoeft te zijn, dat bewijst de Nationale Opera regelmatig met bijzondere voorstellingen. Tijdens het Opera Forward Festival krijgt het een nog moderner jasje en wordt opera in de breedste zin van het woord ingezet. Zo blijft het uitstekend samen te gaan met Amsterdams modelabel First of August.

Antiques, Flea, Art & Design Fair

De Posthoornkerk is omgetoverd tot een indoor vlooienmarkt, een walhalla voor liefhebbers van antiek, design, kunst en heerlijk snuffelen en struinen door oude snuisterijen. De toegang is gratis en je kunt hier het hele weekend terecht!

Veel plezier met de weekendtips en maak er een top weekend van!

Sabine de Witte