Weekendtips

Weekendtips

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Samsøe & Samsøe Sample Sale


Eén van mijn favoriete merken, Samsøe & Samsøe, organiseert dit weekend een sample sale in Amsterdam. Zorg dat je er op tijd bent en struin een ochtendje door de hebberigmakende kleding, zodat je je dag kunt beginnen met prachtige nieuwe aanwinsten voor in je kast.

Taste of Amsterdam


Dit weekend tovert Taste of Amsterdam het Amstelpark weer om tot een verzamelplaats van sterrenchefs en hun signature dishes; een aaneenschakeling van nieuwe food innovaties en de beste gerechten. En dat allemaal onder het genot van de mooiste wijnen en lekkerste cocktails naar keuze. Geniet van tastings, workshops en de food market, want het programma van Taste of Amsterdam is om je vingers bij af te likken. Om en nabij 20 restaurants en een groter aantal chefs tonen hun beste werk op Taste of Amsterdam 2015. Gasten proeven de verfijnde creaties van namen als Julius Jaspers, Peter Lute, Elkaar, Aan de Poel, Bolenius, De Foodhallen, het Bosch, &samhoud places, Ali, La Garage, Jamie Oliver’s Fifteen, Bluespoon, Skylounge, Visaandeschelde en The Butcher.

ZOOmeravonden


In juni, juli en augustus is Artis elke zaterdag open tot zonsondergang. Er zijn dan verschillende activiteiten, studenten van het Conservatorium van Amsterdam zorgen voor muziek en er is elke ZOOmeravond een live-optreden van een bekende artiest. Deze zaterdag trappen ze af met de eerste editie van dit seizoen, met Jungle by night, yes! Je hoeft alleen een Artis-toegangskaart te kopen en dan kun je die zaterdag overal aan meedoen en van genieten.

Brieven aan Kellendonk


Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Frans Kellendonk, schrijver van onder meer Mystiek lichaam en Bouwval, op 39-jarige leeftijd overleed. De persoon Frans Kellendonk is in al die jaren zelf ook tamelijk mystiek gebleven, maar afgelopen week verscheen het kloeke boek Brieven van Frans Kellendonk, verzameld door Oek de Jong en Jaap Goedegebuure, waarin voor het eerst een rijker beeld van de schrijver getoond wordt. Hoewel Kellendonks oeuvre bescheiden is, wordt het nog altijd hoog aangeslagen en gelezen. Ook door de generatie schrijvers die nu de leeftijd heeft waarop hij zijn meest bekende werken schreef. Bij de tolhuistuin hebben ze jonge schrijvers gevraagd op hun beurt een brief aan Frans Kellendonk te schrijven. Het resultaat: ontroerende, humoristische en soms ook kritische teksten, die aankomende zondag ten gehore zullen worden gebracht.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte