Weekendtips

Weekendtips #3

Een nieuw weekend voor de deur, heb jij al plannen? Met deze weeekendtips heb je altijd een goed excuus om de deur uit te gaan. Fijn weekend vast!

Weekendtips week 3 2016

Een soort Hades


Theater Utrecht speelt in de Stadsschouwburg het indringende stuk Een soort Hades over de gang van zaken in een psychiatrische inrichting. Het stuk is geschreven door de omstreden én gevierde Zweedse schrijver Lars Norén, met o.a. Peter Blok in de hoofdrol. Verwacht geen saaie theateravond, je boekt een heuse adventure seat en er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Janis: Little Girl Blue

weekendtip janis joplin little girl blue film
Wellicht ben je net als ik, opgegroeid met de tikkeltje vreemde stem van Janis Joplin. Ze genoot een korte succesvolle carrière als zangeres maar liet zich al snel verleiden tot drugs. Ze is helaas, naast Amy Winehouse, lid van de 27 Club. Geen vernieuwend verhaal of bijzondere filmtechniek, rauwe beelden geven je een kijkje in haar leven, in de hoop dat ze niet helemaal in de vergetelheid raakt. De film draait vanaf 21 januari in diverse bioscopen.

David Bowie Is

weekendtip david bowie is kunstmuseum groningen
Bowie is sinds zijn overlijden afgelopen week weer helemaal terug in de spotlights, maar vergeet zijn laatste album niet én zijn bijzondere carrière. De expositie David Bowie Is is een prachtige interactieve tour door de geschiedenis van deze alleskunner. Bizarre weetjes, grappige feitjes, bekende en onbekende nummers, alles komt aan bod. Uiteraard ontbreken de extravagante kostuums die Bowie zichzelf en z’n band aantrok niet.

Street Couture: high end fashion meets the street

weekendtip street couture tassenmuseum
Tassenmuseum Hendrikje heeft een nieuwe tentoonstelling waarbij klassieke tassen uit de collectie van het museum worden gecombineerd met street fashion van over de hele wereld. Een bijzondere combinatie, die eigenlijk verrassend goed past bij het huidige straatbeeld, waar tasiconen als de Hermès Birkin bag en de Chanel 2.55 dagelijks te zien zijn gecombineerd met de laatste trends op fashiongebied. De tentoonstelling is te zien tot en met 8 juni 2016, entree kost €12,50

Power to the People #3

weekendtip power to the people de balie
Wat voor invloed heeft de data van je telefoon, computer, tablet op je toekomst? De bedrijven die persoonlijke gegevens uit je medisch dossier kunnen inzien, wat doen ze er mee? Is jouw persoonlijke data wel veilig? En hoe kun je dat zelf veiliger maken? Zaterdag 23 januari om 12.00u bij De Balie krijg je pragmatische en concrete handvatten aangereikt om je eigen data te beschermen. ‘Ik weet niet hoe het moet’ is niet langer een excuus! Dit event is onderdeel van het themaweekend Power to the People, voor burgerrechten in de digitale wereld.

Louis Vuitton koffers: Volez, Voguez, Voyagez!

weekendtip parijs grand palais louis vuitton
Voor deze weekendtip moet je net het geluk hebben dat je in Parijs zit of er voor 21 februari nog naar toe gaat. Louis Vuitton is groot geworden door haar trunk koffers, dat was haar grote doorbraak. Denk aan Titanic en de mega-koffers waar de rijkelui mee sleepten. Het waren eigenlijk mobiele kasten. Door de jaren heen is Louis Vuitton andere producten zoals tassen en kleding gaan maken. In het Grand Palais reis je nu door de geschiedenis van de koffers, met prachtige oude exemplaren en jaloersmakende exemplaren van nu.

Sabine de Witte