Travel

Weekendtips week 41: Hallo herfst!

outside-exterior-ink-hotel-amsterdam

Jullie hebben ons even moeten missen, we hadden wat ruzie met de techniek… Maar we zijn terug van weggeweest met de heerlijkste tips voor het weekend (en daarbuiten)! Nu de zomerteint is vervaagd alsof ‘ie er überhaupt nooit is geweest, de benen weer worden bedekt en onze regenjas alweer flink op de proef is gesteld, richten we ons weer op de uitjes waar we lekker warm van worden. Op veilige afstand en met mondkapje waar nodig uiteraard. Fijn weekend!

Hoge thee

Ik heb de woordencombinatie high en tea nooit begrepen, maar dat is een discussie voor later. In ieder geval schreeuwt wat ons betreft niets meer heerlijke herfstdag dan een high tea voorzien van alles wat lekker is. En dat doen we bijvoorbeeld bij het designlabel @droog, waar je stijlvol tafelt in hartje Amsterdam. Daar staat de kachel aangenaam te loeien, de thee te dampen en de huisgemaakte lekkernijen aanlokkelijk te zijn zodat jij niets anders hoeft te doen dan genieten. Maak na afloop een wandeling in de Fairy Tale Garden of laat je inspireren door Dutch Design in de galerie.

droog-amsterdam-high-tea

Middagthee

Chocolade freaks opgelet! De befaamde Afternoon Tea van het Waldorf Astoria staat tot en met 7 december helemaal in het teken van dit overheerlijke goedje. Tijdens deze Chocolate Afternoon Tea op vrijdag, zaterdag en zondag waan je je in Willy Wonka’s snoepfabriek en geniet je van zoete én hartige door chocolade doordrenkte heerlijkheden. Wil je de boel nog luxer? Kan gewoon. Bijvoorbeeld met de whiskey flight met drie exclusieve whiskeys. Of wat dacht je van een bij de chocolade hapjes matchende cocktail? Het water loopt ons in de mond.

Chocolate-Afternoon-Tea-Waldorf-Amsterdam

Het jaar van de vis

Taiko, het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam, heeft haar deuren heropend. En dat ging gepaard met de aankondiging van het ingrediënt van het jaar en die eer is voor niets minder dan Hiramasa Kingfish. Klinkt exotisch, maar deze vis komt eigenlijk van heel dichtbij huis, namelijk Zeeland. De Hiramasa Kingfish zal de inspiratie zijn voor een reeks nieuwe gerechten die op 14 oktober voor het eerst geserveerd zullen worden. Ik zeg boeken die tafel!

taiko-amsterdam-conservatorium-hotel-vis

Eerste Hulp Bij Groene Vingers

Plant moms and dads (in spé), blok zaterdag 17 oktober maar vast in de agenda, want dan rolt het Plantenlab de groene loper uit op het Sint Jorisplein in Amersfoort. Tussen 12.00 en 16.00 krijg je hier advies van een heuse plantendokter over hoe jij jouw plantjes het beste kunt verzorgen en kun je nieuwe plantenkindjes scoren in de kas.

Hierbij verklaar ik het pop-upseizoen voor geopend!

Kleine restaurants, winkeliers en freelance chef-koks hebben het zwaar in deze tijden omdat zij door de aangescherpte maatregelen minder of geen mogelijkheid hebben om gasten te ontvangen. Gelukkig bieden de grotere spelers uit de branche de helpende hand! Zoals Mgallery, dat met INK Invites Amsterdamse horecaondernemers uitnodigt om een pop-up te openen in restaurant en bar PRESSROOM van INK hotel. De pop-ups creëren een bruisende sfeer met steeds verschillende thema’s. Op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober kun je op een Neapolitan Journey met pizzeria nNea, dat momenteel niet genoeg ruimte heeft om al haar reserveringen kwijt te kunnen. Eigenaar en dough master Vincenzo Onnembo maakt een Napolitaans viergangendiner (waarin het geliefde pizzadeeg van nNea uiteraard niet zal ontbreken) met bijpassend wijnarrangement. Op donderdag 29 oktober is het de beurt dan de Japanner die je meeneemt op een Japanese Journey. Zij serveren een Japans streetfood-menu met bijpassende wijn en sake. En vergeet de Bottomless Brunch niet! Ook hier kun je elke zaterdag en zondag van blijven genieten bij INK Hotel.

restaurant-ink-hotel-amsterdam

Dromen in minimalisme

Ja ja, daar is ie weer: de staycation! Wat ons betreft naast pareltjes als ‘corona’ en ‘mondkapje’ hét woord van 2020. Want de zomerperiode mag dan wel voorbij zijn, jezelf trakteren op een weekendje (of weekje) weg in eigen land blijft lekker, zeker nu de grens over gaan er niet echt in lijkt te zitten. Waar trakteer je jezelf dan precies op? Nou, bijvoorbeeld op een nachtje (of twee. Of drie) in één van de zeven gerenoveerde suites van het Hotel Okura Amsterdam. Architect Bert Verwey was verantwoordelijk voor de metamorfose van de suites en The Lounge en een metamorfose is het. Hij heeft gekozen voor minimalistisch design wat ondanks de rustige, moderne stijl veel warmte uitstraalt. Helemaal in lijn met de filosofie van het hotel.

hotel-okura-suites

Heb jij een weekendtip die volgende week niet in dit lijstje mag ontbreken? Stuur hem naar redactie@yourambassadrice.com.

Sabine Krouwels