Travel

Weekendtips – Kunst special

weekendtips

FOR REAL

Woensdagavond hebben Rik en ik al een kijkje genomen op de vernieuwd beurs die voorheen bekend was onder de naam REALISME. FOR REAL richt zich op actuele figuratieve kunst. De nieuwe naam gaat gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod. Een flink aantal galerieën dat nog niet eerder deelnam is met actuele figuratieve kunst op de beurs aanwezig.
Op de beurs vind je schilder- en beeldhouwkunst, grafiek en fotografie van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van 39 geselecteerde galerieën. Kijk bij deelnemers om te zien wie er aan de komende editie deelnemen.
Ook zijn er diverse activiteiten tijdens de beurs zoals een extra expositie en Artist Talks.
De beurs vindt plaats in de hal van de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan de IJ boulevard, waar zomers de grote cruise-liners aanmeren en waar ’s winters culturele evenementen plaatsvinden.

Waar?: Passengers Terminal, Amsterdam
Wanneer?: Nog tot en met zondag 22 januari 2017
dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur, vrijdagavond open tot 20.00 uur

De Brussels Art Fair 2017

Niet alleen in Amsterdam is er een kunstbeurs, ook in het prachtige Brussel gebeurd genoeg. Zoals de BRAFA. Beter bekend als de Brusselse Art Fair.
Dit is een van de oudste en meest toonaangevende kunstbeurzen ter wereld, opgericht in 1956. De beurs staat hoog aangeschreven voor zijn topaanbod aan ‘schone kunsten’, antiek, modern en hedendaags werk en design. Brafa vindt plaats gedurende de laatste tien dagen van januari en is het eerste belangrijke kunstevenement van het jaar. Brafa houdt de vinger aan de pols van de kunstwereld.

BRAFA IN CIJFERS
Brafa behoort tot de top 5 van kunst en antiekbeurzen wereldwijd.
132 toonaangevende galerijen die de strenge selectieprocedure hebben doorstaan (40 % Belgische en 60 % buitenlandse deelnemers).
16 landen vertegenwoordigd (België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Monaco, Oostenrijk, Rusland, Spanje, de VS en Zwitserland).
20 categorieën, inclusief klassieke archeologie, tribal art, precolumbiaanse kunst, Oosterse kunst, juwelen, zilverwerk, oude munten, meubilair en kunstobjecten uit de middeleeuwen tot de 21e eeuw, oude en moderne schilderijen, hedendaagse kunst en design, beeldhouwwerken, keramiek, hedendaags glaswerk en porselein, tapijten en textiel, tekeningen, originele stripverhalen, gravures, zeldzame boeken, fotografie en autografen.
100 experts uit alle hoeken van de wereld controleren de authenticiteit, kwaliteit en staat van de verschillende getoonde objecten.
10.000 tot 15.000 voorwerpen in totaal!
2017 = 62ste editie van de beurs.
58.000 bezoekers van over de hele wereld.
15.400 m² oppervlakte

Waar?: Brafa vindt plaats op het terrein van Tour & Taxis, Brussel
Wanneer?: Vrijdag 20 t/m zondag 29 januari. Voor de exacte openingstijden kun je het beste de site bekijken.

Warenhouse Sale TASCHEN

Ik ben niet echt een verzamelaar, nooit geweest ook, maar voor 1 ding maak ik heel graag een uitzondering; koffietafelboeken. Ik vind niks heerlijker dan op een thuishang-dag mooie fotoboeken door te bladeren. Ik heb dan ook inmiddels een mooie collectie. Een aanzienelijk deel van deze collectie komt van Taschen. Elke twee jaar in januari kan ik dan ook mijn bankrekening plunderen; de TASCHEN Warehouse Sale! Dit tweejaarlijkse koopjesfestijn is het perfecte moment om je te laten verbijsteren door honderden musthave boeken op het gebied van reizen, fotografie, architectuur, food, fashion, design en nog veel meer.

Van 25 tot 29 januari 2017 zijn er kortingen van 30-75% op bijna alle display titels van TASCHEN. Op woensdag 25 januari wordt de Warehouse Sale feestelijk geopend in de TASCHEN Store in Amsterdam. De Sale vindt tevens plaats op www.taschen.com en andere TASCHEN Stores wereldwijd.

Ik mag van mezelf 2 nieuwe boeken kopen voor mijn nieuwe huis (daarover later meer!) en ik zal jullie zeker laten weten welke ik heb aangeschaft…

Waar?: Online en in de TASCHEN store op de PC Hooftstraat 44, Amsterdam
Wanneer?: Van 25 t/m 29 januari

Paul Bellaart, ROLL OVER PLAY NUDE

& @sophievanderperre Shot of Joy

A post shared by Paul Bellaart (@paulbellaart) on

Nog een favoriet; Paul Bellaart. Deze Nederlandse fotograaf, die overigens ook de prachtige foto van Sabine voor de site maakte, opent donderdag 26 januari een tentoonstelling in X Bank in Amsterdam. ‘ROLL OVER PLAY NUDE’ probeerd de inhoud van echte en naive schoonheid vast te leggen.
In zijn melancholische zoektocht naar rauwe, onschuldig en natuurlijke schoonheid, zijn alle foto’s met minimale middelen genomen en geschoten op film zonder photoshop of andere nabewerking. Echte schoonheid dus! En hoe afgezaagd het ook klinkt, het brengt daarmee maar mooi wel een ode aan de echt vrouw!

Waar?: X Bank, Spuistraat 172, Amsterdam
Wanneer?: Van 26 januari t/m 10 maart

La Parisienne, Sofitel The Grand, Amsterdam

Donderdagavond werd er in het Sofitel The Grand een fototentoonstelling geopend in de lobby van the Grand. En ondanks dat het misschien klinkt als “een paar foto’s in de lobby” is het tegendeel waar! Een mooie verzameling foto’s met als thema “La Parisienne” hangen verspreid door het hotel en laten je heel even in Parijs wanen.
De tentoonstelling werd geopend door Emanuele Scorcelletti die een aantal van de prachtige foto’s heeft gemaakt. Ook werd een groot deel van de 32 foto’s eerst gepubliceerd in het Franse magazine Paris Match. Daarnaast zijn er ook nog eens 10 foto’s te zien van winnaars van de foto wedstrijd La Parisienne.
Na de tentoonstelling in Amsterdam zal de tentoonstelling verder de wereld over reizen langs de diverse Sofitel hotels.

Waar?: Sofitel Legend The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam
Wanneer?: t/m eind maart 2017

Sabine de Witte