Weekendtips

Weekendtips: Vier Pasen (thuis) in Rotterdam in tijden van Corona

Paasei

Koelkast open. Koelkast dicht. Voorraadkast open. Voorraadkast dicht. Ik beweeg veel en sport graag, maar momenteel lijken dat mijn meest gemaakte bewegingen. Pure verveling. Verder heb ik een beetje last van magisch denken. Want stel je nu voor dat ik over vijf minuten de koelkast opendoe en een totaal andere inhoud aantref?
Inmiddels wordt mijn behoefte aan gastronomische magie ingevuld door de creativiteit binnen de Rotterdamse horeca. Ook tijdens deze paasdagen laten ze ons niet in de steek. En wij hen ook niet. In het kader van #supportyourlocals geven wij hier een aantal ideeën om toch een mooie tafel te dekken tijdens deze paasdagen.

Ontbijt en lunch

Hier klop je aan voor de beste Paasontbijtjes, lunch – of maak er een uitgebreide brunch van, je hoeft verder toch nergens heen!

Bertmans

Bertmans is een favoriet die ik nooit van mijn lijstje haal. Het grootste deel van hun gerechten zijn vegetarisch of veganistisch. En ze hebben voor Pasen een hele fijne brunch samengesteld die je op kunt halen op zaterdag- en zondagavond.

Bertmans Paasbrunch

Picknick

Elke dag dronk ik bij Picknick snel even een soja latte voor of na een yogales. Ik mis dat. Maar Picknick laat je niet in de steek deze Paasdagen en je kunt een heerlijke box bestellen voor 15 Euro p.p. In deze box vind je drie zuurdesemboterhammen, eiersalade, zalmmousse, roomboter, uiencompote, tuinkers, verse jus en natuurlijk een heerlijke scone met clotted cream en lemon curd. Geef je bestelling door via (010) 223 89 84.

By Jarmusch

Bij onze vrienden van By Jarmusch hebben ze een ware drive-tru geopend.

Drive-Tru By Jarmusch

Het is wel de bedoeling dat je van te voren even besteld. Dit natuurlijk om idiote drukte en opstoppingen te voorkomen. Alles voor de veilige 1,5 meter social distance!
Ze hebben een Easter Special voor 25 Euro per twee personen. Wat staat er op het menu? Ik sluip wel eens na een sportles even binnen voor hun pannenkoeken en uiteraard staan die op het menu. Je krijgt ook een açai bowl om te delen, een vegetarische quiche of een quiche Lorraine, een egg muffin, vers sap en hun heerlijke filter koffie. Helaas niet met unlimited refills deze keer. Bestellen doe je via Whatsapp op nummer: 06 536 953 13. Ze sturen je een tikkie om af te rekenen.

Backyard

Backyard Rotterdam Paasbrunch

Nog een een vegetarisch/veganistisch restaurant in deze lijst wat absoluut niet vergeten mag worden. Backyard heeft een prachtige box samengesteld met versgebakken ciabatta en spelt brood met tofu eiersalade (tofegg), avocado, hummus en muhammara. Yoghurt met zelfgemaakte granola, bananenbrood en wafels met siroop en vers fruit. De kosten zijn 23,50 per persoon en de bestelling dient voor minimaal twee personen te zijn. Stuur ze je bestelling via info@backyardrotterdam.nl of slide in their DM. Ze komen je bestelling brengen.

High Tea

Slaap je liever lekker uit (de commute naar je werk kan je niet meer de schuld geven)? Dan zijn er genoeg High Tea opties; to go, thuis…

Double-Delicious

Voor maandag heb ik een mini high tea besteld bij Yvet. High Tea to go! Hun Foodtruck dient op de Schepenstraat 101b als uitgifteloket. Je kunt je bestelling door appen naar 06 511 79 877. Yvet maakt de meest heerlijke taartjes en lekkerste broodjes en in haar high tea to go vind je 2 limoen cheesecake puntjes, 2 wrapjes van zalm met roomkaas, 2 broodjes eiersalade, 2 mini quiches, 2 saucijsjes, 2 scones met clotted cream en lemon curd. En dat voor een tientje per persoon! Mocht het niet meer lukken om op haar lijstje te komen, onthoud dan zeker haar naam voor als je eens catering nodig hebt.

Sue

Sue Rotterdam

Voor het geval je geen chocolade paasei meer kan zien, loop even binnen bij Sue voor een zoet zonder suiker traktatie. Vandaag zijn de open van 12-14 uur en morgen zijn ze open tussen 12-15 uur. Je vindt ze aan de Goudsesingel 330.

Paasdiner

Mocht je geen Brabantse ouders hebben zoals ik die je Brabantse noodpakketten sturen met asperges direct van het boerenland en worstenbroodjes van de bakker dan kunnen de volgende restaurants ook ten hulp schieten. Veel restaurants bieden prachtige paasmenu’s aan en dit is maar een kleine selectie. Mocht je nog een mooie tip hebben, laat het ons dan zeker even weten.

Louise Petit Restaurant

Als jij dit weekend niet weg kunt, waarom zou je dan niet een beetje Parijs in huis halen? Op https://www.louisepetitrestaurant.com/bezorgen-en-afhalen vind je het menu en hoe je het beste kunt bestellen.

Louise Petit Restaurant Menu

Bistrot du Bac

Ook Joost en Maartje staan voor je klaar. Zij verzorgen ons paasdiner op Eerste Paaasdag en dat vooruitzicht alleen al maakt het gemis aan tijd doorbrengen met mijn familie iets draaglijker. Het is een gekke tijd waar we in zitten, maar met zoveel gastronomische vreugde maken we er toch iets fijns van.

Bistrot du Bac

Bestellen kan bij hen elke week voor vrij/za/zo 15.00 uur per whatsapp 06 116 171 67. Geef je naam en adres door en zij sturen een tikkie nadat ze het eten bij je hebben gebracht.

WIJN!

Niet te missen bij iedere feestelijke gelegenheid, maar pure noodzaak in deze op z’n minst bijzondere tijden.

Verward

Laten we vooral de wijn niet vergeten. Ik mis de wijntjes aan de bar bij Ward, Bas en Femke enorm. Ik mis hun enthousiasme en warmte naar iedereen die binnen komt lopen. Ik was dan ook erg in mijn nopjes met hun #flattendekurk initiatief, want Ward en Bas komen gewoon naar je toe. Op veilige afstand dus geen knuffels, maar wel met heerlijke wijn. Uiteraard kun je ook eten bij ze bestellen. Bestellen doe je bij Ward per whatsapp op nummer: 06 506 704 95

Verward

Lieve lezers, vanuit Rotterdam wensen wij jullie en jullie dierbaren fijne Paasdagen. Blijf thuis, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Amber de Bruin