Weekendtips

Weekendtips week 1: 5, 6 & 7 januari

weekendtips

Happy New Year – het mag nog! De eerste week van januari zit er alweer bijna op maar het is (nog) laaaang geen komkommertijd, in tegendeel! Hieronder genoeg tips als naspel op alle feestvreugde of om het zwarte gat waar je ineens bang bent in te vallen, op te vullen. Geniet!

Flying Dutchmen Cocktails


There’s a new kid in town: Flying Dutchmen Cocktails! In deze parel, opgericht door het beste cocktailduo van Nederland: Tess Posthumus en Timo Janse, worden de allerbeste classics geserveerd. Denk aan Negroni, Old Fashioned, Gin Fizz, noem maar op! Overigens wordt hier niet alleen maar gedronken ter vertier, deze bar dient ook als educatief platform. Er worden workshops en seminars gegeven waarmee eenieders cocktailkennis flink kan worden opgeschroefd. Een betere reden om te drinken is er niet vind ik! Oh en het ziet er ook nog eens fantastisch stijlvol maar gezellig uit!

Waar? Singel 460
Wanneer? ma – zo tussen 17:00 en 04:00 uur

Vakantiebeurs Bijzondere Reizen


De Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen geeft eindelijk weer een beetje zon in deze donkere winterdagen. Want laten we eerlijk zijn: wie is er niet nu al bezig met het plannen van ‘the next big trip’?! Lees: Seven Years in Tibet (trektocht) a la 2018 of The Holiday (huizenruil). Iets totaal anders: een muziekreis of die die once in a lifetime roadtrip experience naar bijvoorbeeld Australië. Een vakantie op maat dus, hoe cliché het ook klinkt, het kan dus!

Waar? Beurs van Berlage, Damrak 243
Wanneer? 6 (11:00 – 20:00) & 7 januari (10:00 – 18:00)

FOAM – Back to the Future


Om allemaal weer even uit de benchwatching-stand te komen – zonder al teveel inspanning – (fotografiemuseum) FOAM exposeert Back to the Future. In deze expositie ontmoet de negentiende eeuw, de hedendaagse 3-D printers. Fotografie was vroeger iets heel praktisch, het vastleggen van momenten. Tegenwoordig is het veel vrijer en experimenteler en dat is precies wat deze expo je laat ervaren. Een fijne bijkomstigheid, FOAM is klein, dus je kan na een half uurtje lekker uitpuffen op de Utrechtsestraat met een glas wijn – bij Café De Huyschkaemer bijvoorbeeld.

Waar? FOAM, Keizersgracht 609
Wanneer? 19 januari – 28 maart

Afternoon Tea met een ster bij The Dutchess


De eerste Michelinster voor The Dutchess en daar dan een Afternoon Tea drinken, dat klinkt als een heerlijk excuus. Normaliter wordt een Afternoon Tea vanaf drie uur geserveerd maar bij The Dutchess nemen ze ruim dus staat de thee warm vanaf 11:00 uur, met een etagère vol culinaire feestelijkheden. Bij de winter-theevariaties komt onder andere, geheel in stijl, handgemaakte macarons, warme scones en, toch wel mijn favoriet: champagne!

Waar? Spuistraat 172
Wanneer? ma-za van 11:00 – 23:00 en zondag tussen 11.00 en 23:30. Wel even reserveren via de website of via 020 – 811 33 22

Veggie Sundays bij MOER: schrijf dit met gouden pen in de agenda


Groenten gaan dus extreem lekker samen met/in cocktails. Bij MOER zijn het werkelijk waar groentenkunstenaars. Hier spelen ze helemaal in op de ‘gezonde’ trend met het maandelijks terugkerende Veggie Sunday. Ik verklap nog niet teveel maar hoe lekker als je aan de dagelijkse dosis vitaminen komt door het drinken van de ‘aangeschoten aardappel’ of ‘wankelende wortel’. 28 februari dus, just sayin’…

Waar? Amstelveenseweg 7, Amsterdam
Wanneer? zondag 28 januari, check hier de eventpage