Travel

Weekendtips week 1: De eerste van het nieuwe jaar

moritz-knoringer-unsplash

Dat was me het weekje wel. Met een maandag die ondanks dat Blue Monday nog moet komen bluer voelde dan ooit, de bestorming van het Capitool in Amerika waar ik vol verbazing en verbijstering naar heb zitten kijken en de start van de vaccinaties dat Twitter deed entertainen als nooit tevoren. En dit was pas week 1 van 2021. Dat belooft wat… Maar, on to happier things, het weekend! Waarin we weer lekker gaan wandelen, thuis sporten, taarten bakken en Netflix uitspelen. En wellicht fleur je de boel nog wat op met een van onderstaande tips. Op naar een beter 2021!

Kerstboom op het menu

Word jij ook een beetje verdrietig van de gedachte dat je jouw vorige maand zo mooi gestylde boom nu balloos en kaal bij het kerstbomenkerkhof op de hoek van de straat moet gooien? Doop hem dan om tot ‘dubbeldoelboom’ (zelf bedacht, leuk he) en eet hem op! Ja, je leest het goed, eet hem op. Ook dit jaar heeft bierbrouwer Lowlander namelijk weer een actie op poten gezet om kerstbomen van de versnipperaar te redden. Dit jaar in de vorm van een Tree to Table kit, een pakket vol tips, tools, recepten en botanisch bier om van jouw eigen kerstboom een heerlijk viergangendiner te maken. Dus, wat eten we vandaag? Hmm, kerstboom.

lowlander-beer-four-course-menu-christmas-tree

Vogeltje wat zing je vroeg

‘Three Little Birds’ van Bob Marley is een belangrijk lied voor veel Ajax-supporters en Amsterdammers en een steun geweest voor velen tijdens deze coronatijd. Het lied vormt nu de rode draad van openluchttentoonstelling ‘The Birdmen’ van fotograaf Jacquie Maria Wessels. Wessels brengt hiermee drie karakteristieke elementen uit Amsterdam Zuidoost bij elkaar: de bijzondere Surinaamse zangvogelcultuur, voetbalclub Ajax en de vooruitstrevende kunstscene in de Bijlmer. De tentoonstelling, een initiatief van 11 United, brengt leven terug in het ArenA-gebied waar naast foto’s ook het gezang van de beste zangvogels van Amsterdam uit de speakers schalt.

Meest unieke overnachting van het jaar

BUNK Hotels is uit 4.000 inzendingen verkozen tot het meest unieke hotel van het jaar en na het zware jaar dat de hotellerie achter de rug heeft smaakt deze overwinning extra zoet. BUNK Hotels staat bekend om het verzorgen van een unieke belevenis op een bijzondere locatie, namelijk twee monumentale kerken in Amsterdam en Utrecht waar het betaalbare, compacte, luxe kamers en slim ingerichte pods met veel privacy biedt. Leuk voor een, jawel, staycation (dat blijft nog even een thema).

hotel-bunk-utrecht

Ongeschonden Dry January

Ik heb mezelf per 1 januari direct de eerste challenge van het jaar opgelegd: een maandje niet drinken. In andere woorden, ik ben een van de dappere dodo’s die meedoet met Dry January. Voorgaande jaren viel me dat zwaar en is het niet altijd gelukt. De aanlokkelijkheid van een drankje kan groot zijn, zeker in het weekend. Maar de alcoholvrije alternatieven schieten als paddenstoelen uit de grond en daarmee wordt een dry month appeltje-eitje. Zo tipt limonademerk Teisseire heerlijke, frisse mocktails en helpt ook het non-alcoholische drankmerk Lyre’s je ongeschonden door deze maand heen te komen. Wat recepten ter inspiratie.

Teisseire’s Middle East Ice Tea
Ingrediënten
– 30 ml Teisseire Mojito
– 120 ml koude zwarte thee
– Garnering: een takje munt

Bereiding
– Schenk de siroop en thee in een glas met ijs
– Garneer met een takje munt
– Voilà!

Lyre’s Shake Shake Winter
Ingrediënten
– 50ml Lyre’s Spiced Cane Spirit
– 20ml Gimber (of vers gembersap)
– 20ml citroensap
– 10ml maple syrup
– Een snufje cayennepeper
– Garnering: een kleine chilipeper

Bereiding
– Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en schud goed
– Schenk uit in een laag glas
– Garneer met een chilipeper

la-maison-wellness-lyre's-shake-shake-winter

Sabine Krouwels