Travel

Weekendtips week 10 (16-17-18-19) en week 11 (24-25-26) maart 2023

Vanuit het zonovergoten Buenos Aires een kort maar krachtige weekendguide. Dit zijn de events en hotspots waar je moet zijn de komende twee weekenden!

Inspirerende business vrouwen

Het is al lange tijd bekend dat, daar waar vrouwen aan de top staan, er meer ruimte is voor verandering en diversiteit. Daarnaast voelen werknemers dat er meer vertrouwen en betrokkenheid wordt getoond. Het zakelijke landschap is creatiever, inclusiever en dynamischer. Tijd dus, om meer vrouwen te inspireren een onderneming te starten of de bedrijfsvoering naar een hoger level te tillen. Op donderdag 16 maart delen meer dan 30 CEO’s, bevlogen onderneemsters en andere powervrouwen tijdens de Self-Made Summit hun kennis en ervaringen. Hoe bereikten zij de top, wie inspireert hen en hoe blijf je, je work-life balance bewaken? Gegarandeerd geïnspireerd naar huis.

Waar: De Kromhouthal – Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam   

Wanneer: Vanaf 09:30 – programma online te vinden

Goddelijke, Italiaanse zoetigheden

Wie mijn weekendtips en 5 Delights vaker leest, weet van mijn zwak voor de Italiaanse keuken en top kwaliteit bakkerijen. Sicilië was mijn favoriete spot wat dat betreft; nooit at ik een betere Cannoli dan in een klooster in Palermo. Dezelfde kwaliteit van deze lekkernij vond ik bij Bakkerij/Koffiespot Salvo. Je kent Salvatore, de eigenaar wellicht van de Hermitage markt op zaterdag, waar hij zijn goddelijke creaties verkocht. Onlangs opende hij zijn eenvoudige grab & go, waar zijn baked goods de hoofdrol spelen. Het terugbrengen van vergeten recepten, waaraan hij verrassende, geheime ingrediënten toegevoegd, is zijn specialiteit. Vergeet ook zeker niet een mooie vino mee te pakken voor de zaterdagavond.

Waar: Tweede Hugo de Grootstraat 9, Amsterdam

Wanneer: Woensdag t/m zaterdag 09 – 16 en zondag van 09:30 tot 16 

Interieur imperium

Dat wij niet vies zijn van een printje op de muur mag duidelijk zijn. Bij MOOOI in de Utrechtsestraat vind je echte parels van behang. Na 14 jaar aan de Westerstraat te hebben gezeten, openden eigenaren Marcel Wanders en Robin Bevers de deuren van hun nieuwe imperium. Maak de look compleet met de prachtige lampen, kleden en andere accessoires. De Design podcast van de heren is ook zeker het luisteren waard.

Waar: Utrechtsestraat 145-147, Amsterdam

Wanneer: Dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 en zondag van 12 tot 18

Marokkaanse pop-up pracht

Rijke, handgemaakte kleden, diep indigo gekleurd glaswerk en met zorg gevlochten rieten items.  Je vindt het allemaal op zaterdag 18 en zondag 19 maart bij het pop-up event van all time favorite, The Souks & Friends. Eigenaresse Sandra bundelde haar krachten, dit keer met Lenta Living en Studio Limonda. Je zit dus geramd wat betreft je nieuwe, kleurrijke lentelook.

Waar: zaterdag 18 van 10 – 17 en zondag 19 maart  van 12 – 17

Wanneer: Studio Spijkerkade, Spijkerkade 4a, Amsterdam

Geef de draad door

In de expositie Continue This Tread van Karim Adduchi en Tes van Zalinge staat de kracht van ambachtelijk handwerk centraal. Creaties waarbij borduur-, brei- en haaktechnieken gebruikt zijn domineren op dit moment de catwalk en de socialmediakanalen. Beide modeontwerpers geven hun eigen visie op de rijke collectie van het Amsterdam Museum, dat werk bevat van makers uit de hele stad én vulden deze aan met hun eigen creaties.

Waar:  Amsterdam museum, Kalverstraat 92, Amsterdam

Wanneer: Elke dag van 10 tot 17

Zinderende roséavonden

Het lijkt nog niet zo, maar de zon is echt in aantocht. We durven zelfs stiekem al te dromen over snikhete zomeravonden aan de Amstel. Het liefst de oververhitting blussend met een ijskoude Rosé. In de hoge bergen van de Aix-en-Provence vind je enkele stenen poorten waarachter zich het landgoed van Maison Saint Aix bevind. Het huis presenteerde onlangs haar AIX Rosé 2022, een oogstjaar dat deze gevierde wijngaarden eer aan doet. De wijn wordt gedefinieerd door haar rode fruit-, perzik- en subtiele bloemtonen. De lancering wordt uitgebreid gevierd bij hotel Sofitel Legend The Grand van 21 maart tot diep in juli Met een bijpassend arrangement geniet je van de Aix in het prachtige binnentuin restaurant Oriole.

Waar:  Oriole, Oudezijds Voorburgwal 197

Wanneer: Elke dag van 12 tot 00

Luxe woonkamerdiner

The Dylan presenteert Até. Een restaurant van nog geen twintig vierkante meter, waar je aan de chef’s table van Filip Hanlo (26!) van het exclusieve acht gangen diner geniet. De zes uitverkorene die een reservering hebben weten te bemachtigen worden mee op reis genomen door de Japanse, Mexicaanse en Franse keuken. Hanlo kiest de beste ingrediënten gebaseerd op het seizoen en het weer van de betreffende dag. Trommel je vrienden op en boek met z’n zessen, voor een onvergetelijke, persoonlijke beleving.

Waar: Keizersgracht 384, Amsterdam

Wanneer: Maak een reservering via Até Chef’s Table

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail hem naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers