Travel

Weekendtips week 10: Lang zal de lockdown leven

wilfried-santer-unsplash-krokus

En toen was het ineens week 10. Tien weken oud is 2021 alweer. De lente is in aantocht, de krokussen duiken overal op en seizoen 2 van ‘is het hooikoorts of corona’ is in full swing (en ik ben een van de snotterende deelnemers). De verkiezingen staan voor de deur, het Nederlandse coronavaccin is goedgekeurd; mensen, komt dat licht aan het einde van de tunnel dan nu echt dichterbij? Want Ome Lockdown mag komende week dan wel z’n eerste verjaardag vieren (ik voel aan m’n water dat dit moment door veel tv-shows wordt aangegrepen om een ‘1 jaar lockdown’-terugblikaflevering te maken) en de avondklok mag dan nog niet afgezwaaid hebben, er hangt positiviteit in de lucht. Of ben ik daarin de enige? (Op het moment dat ik op de publiceer-knop wil drukken voor dit stuk begint het ineens keihard te regenen. Is die lente toch weer een stukje verder weg…). Als je een beetje positiviteit nodig hebt, doe die dan dit weekend op. Door het even fijn voor jezelf te maken, even wat anders te doen, jezelf even uit de sleur te halen. Met onderstaande tips bijvoorbeeld. Hand geselecteerd door yours truly. U bent welkom.

Gewoon Deli

Na de Winter Deli opent Hotel L’Europe nu Freddy’s Deli (gewoon Deli, zonder winter of andere seizoensaanduiding). Hier scoor je picknick boxen, broodjes, zoetigheid, koude biertjes en nog veel meer! Aanrader als stop tijdens je weekendwandeling.

Een borrel-ommetje

Als je dan toch voor een ommetje gaat, doe jezelf een plezier en plan die zaterdag dan rond borreltijd. Een borrel-ommetje. Een bommetje. (Hmm… Zit hier muziek in?). En maak dat borrel-ommetje dan langs VOLT, in de Pijp. Zaterdag is het daar namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Snack Saturday. Oké, niet volledig borreltijd, maar je haal daar we heerlijke borrelbenodigdheden, zoals biertjes, GT’s en snacks to go.

Annie, hou jij m’n borrel-tassie effe vast

Jullie hebben me door. Zet ergens het woord ‘borrel’ voor en ik ben een gelukkig mens. Niet gek dat de borreltas van Alba Amsterdam mij als muziek in de oren klinkt. Hierin vind je een fles natuurwijn (rood of wit), kazen van Kef, zuurdesembrood van Levain en overheerlijke smeersels om dat van zichzelf al zo heerlijke brood nog heerlijker mee te maken. Scoren die tas!

Écht eten

Restaurant Guts (voorheen Guts&Glory) zal als de horeca weer open mag haar deuren helaas niet meer openen… Maar gelukkig blijft het pop-up concept Met FREEK, écht eten voorlopig wél op deze locatie. Onder deskundige leiding van Freek van Noortwijk worden hier gezonde, voedzame, eerlijke gerechten met ingrediënten van Hollandse bodem uit de keuken getoverd.

met-freek-echt-eten

Lam, lammer, lamst

Fan van lam? (Vega’s en vegans kunnen deze tip beter even overslaan). Dan ben je dit en volgend weekend bij Kaagman & Kortekaas aan het juiste adres. Chef Giel Kaagman heeft een vijfgangenmenu samengesteld waarin hij werkelijk alles van het lam gebruikt, zelfs in het dessert. Uiteraard te bestellen met bijpassend wijnarrangement (ben jij aan het einde ook lam). Beperkt te bestellen, dus wees er snel bij!

Online genieten

Omdat fysiek naar het museum of theater gaan zo 2019 is…
– Dit weekend (om precies te zijn zaterdag) start Nineties’ Lab. Gedurende acht zaterdagavonden komen publiek, artiesten en performers online samen in een zelfontworpen digitaal theater waar een verscheidenheid aan live optredens getoond wordt. Nineties, Feikes Huis, Over het IJ, Likeminds and Performance Technology lab hebben een divers team van artiesten samengesteld (denk performance, muziek, poëzie, dans en web-art) die de komende acht weken optreden vanuit een green screen studio in de NDSM-werf. En jij beleeft dit mee vanuit je woonkamer.
– Micha Wertheim, die vier jaar geleden zijn bezoekers verraste door zelf niet bij zijn eigen voorstelling aanwezig te zijn, schittert wederom in Carré. Dit keer is hij wel aanwezig, maar het publiek niet. Althans, niet fysiek. De interactieve voorstelling Niemand anders, een even grappige als troostrijke voorstelling over wat we missen nu we niet meer samen in het theater kunnen zitten, is uiteraard digitaal bij te wonen. Dit is de allerlaatste keer dat Wertheim deze voorstelling speelt, dus gaat dat zien!

Hotel-kantoor (of kantoor-hotel, wat jij wilt)

Niet helemaal een weekendtip, maar wel iets dat een gewone doordeweekse dag een beetje een weekendvibe kan geven: My Extraordinary Workspace. Een werkplek in een high-end hotel waar jij mails wegtikt en videocalls bijwoont terwijl je baadt in luxe en geniet van gastvrijheid van wereldklasse. Zo kun je een plekje/bureaustoel boeken bij bijvoorbeeld Zoku, Sir Albert of Hotel V.

my-extraordinary-workspace-book-online-hotels

De tiplijn

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die volgende week niet mag ontbreken? Mail hem dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Sabine Krouwels