Weekendtips

Weekendtips week 11: 13 tot en met 15 maart – Corona approved

weekendtips

Weekendtips ten tijde van het Coronavirus, wat gaan we daar mee doen? En dat terwijl na een ellenlange herfst eindelijk de lente voor de deur lijkt te staan en de terrassen aan hun lokroep beginnen. Nu twee weken binnen blijven voelt toch een beetje als mosterd na de maaltijd, nu we de donkere, stormachtige dagen eindelijk achter ons hebben gelaten. Daarom; kleinschalige weekendtips, heen gaan op eigen risico en check zelf even voor de zekerheid of ze ook door gaan, ten tijde van tikken gingen deze nog gewoon door.

Vrijdag 13 maart 2020

Dit weekend is het feest voor koffieliefhebbers op het Amsterdam Coffee Festival in de Zuiveringshal, waar je niet alleen de heerlijke geur van dampende cafeïne tegemoet komt, maar je alles over de nieuwste merken, technieken en duurzame processen te weten komt.

Misschien was je van plan binnenkort op reis te gaan of een tripje te plannen en zijn je plannen inmiddels enigszins besmet door het virus. Je bent niet de enige en het is natuurlijk super vervelend. Gelukkig is daar Lay’s to the rescue. Chips en reizen? Ja!
Want voor de prijs van een zak Lay’s kan jij vliegtickets winnen naar Thailand of Mexico. No worries, geen omboek- of annuleringsellende, nu mee doen en ergens tot medio 2021 mag je als winnaar reizen. Hoe het werkt? Koop een zak Lay’s Sensations en meld je aan via de Lay’s actiewebsite . Mocht je je zorgen maken over duurzaamheid en carbon footprint? Lay’s werkt samen met het Fair Climate Fund, zodat jij bewust en CO2-neutraal van je reis kunt genieten. Dubbel prijs!

Win vliegtickets met Lay's

Meer in voor muziek? Dan moet je bij de Zoku After Work Sessions zijn; knus en kleinschalig. Schuif erna aan voor het dinner, of op zaterdag of zondag voor een uitgebreide brunch. Wist je trouwens dat je hier een dagpas (inclusief lunch) kunt aanschaffen – mocht je hete thuiswerken slecht trekken… en de evenementenruimte heeft komende tijd extra werkplekken, met gepaste afstand tussen de co-workers in.

Science & cocktails, dat klinkt als een interessantee combinatie. Een samenwerking tussen Paradiso Noord en de Tolhuistuin, sowieso een gouden combinatie qua locaties als je het mij vraagt.
Mochten cocktails in de smaak vallen, dan is Super Friday bij Super Lyan een absolute must: hier hebben ze zelfs cocktails van de tap!

Ga je liever lekker een hapje eten? Het is de Week zonder Vlees (ik doe zelfs een maand zonder vlees, na het eet- en drinkgeweld van de afgelopen drie maanden) en speciaal daarvoor is nog tot en met zondag het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute in de Kruidfabriek in Muiden. Ze serveren er een compleeet vegetarisch drie- of vijfgangen menu, om je te laten proeven dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn (of betekent dat je iedere dag een droge saaie sojaburger moet eten ter vervanging).

Zaterdag 14 maart 2020

Ongetwijfeld zal het in de musea rustiger zijn (enkelen hebben ook besloten de deuren te sluiten), dus de nieuwe exposities bij FOAM – On Earth, imaging, technology and the natural world en Venus & Mercury van Viviane Sassen bij Huis Marseille kun je nu uitgebreid bewonderen.

Het Opera Forward Festival laat je tot 22 maart op een laagdrempelige manier de wereld van opera ontdekken. Klinkt je misschien saai in de oren, maar dit festival bewijst je graag dat het alles behalve slaapverwekkend is!

Zie jij het voordeel van de corona crisis wel en durf jij het op zaterdag aan om de Amsterdamse winkelstraten in te gaan? De Haarlemmerstraat is altijd een goed idee met fijne winkels een eeen prima plek voor lunch, borrel, glas wijn of diner na een geslaagde shopsessie bij Café Nieuw Amsterdam. In het oude West-Indisch Huis huist deze warme plek in het hart van Amsterdam, de perfecte uitvalsbasis voor een biertje én geschiedenisles. De menukaart is uitgebreid en gevarieerd, dus hier kun je met een gerust hart je date/moeder/huisgenoot/collega mee naar toe slepen.

cafe nieuw amsterdam

Wat mij betreft kunnen we desserts standaard vervangen voor kaas, door de jaren heen is mijn smaak veranderd van echte zoetekauw naar hartige happen. Daarom tippen we: de kaasproeverij van L’Amuse bij Bar BAUT. Meteen een goed excuus om de nieuwe permanente locatie in Zuid te checken.

Zondag 15 maart 2020

NEMO is stiekem een van mijn favoriete plekken in Amsterdam, omdat je weer met kinderogen naar de wereld kan kijken. Dit weekend staat in het teken van DNA; waar komen ziektes, je haarkleur en het geslacht vandaan? Leerzaam voor groot en klein!

Sabine de Witte