Weekendtips

Weekendtips week 11: 18, 19 en 20 maart 2022

eaux rotterdam

Yes, terug van weggeweest! Nu de lockdowns eindelijk verleden tijd lijken en er even geen Afrikaanse avonturen worden beleefd is het hoog tijd om jullie weer te inspireren met weekendtips. Waar moet je zijn, wat valt er te beleven en wat mag je echt niet missen?

REYÈM

Lentekriebels vragen om lentelooks en wil het nou zo zijn dat favoriet REYÈM net de SS’22 collectie lanceert. Sabrina ontwerpt alle stukken zelf: een combinatie van ‘key items’ (de ideale capsule collectie, geloof me) en de zogeheten ‘seasonal drops’, die brengen wat meer ‘spice’ in de look. We spotten (strapless)tops, broeken die je niet meer uit wilt trekken, mooie zijden wikkelrokjes en pakken – in lime groen, kobalt blauw, beige, warme bruintinten en de stoffen zijn to die for. Je wilt alles! Het ultieme voorbeeld van slow fashion: ze bewaren ze de overgebleven stoffen en maken daarmee nieuwe items of meer gebreide kledingstukken zodat er weinig tot geen ‘waste’ is.

Mocht je je afvragen wat REYÈM betekent.. het is de achternaam van eigenaresse Sabrina Meyer, en dan omgedraaid. Enfin, ga hier naar toe voordat het te laat is en extra leuk: ze verkopen heel mooie lente boeketjes van RAE blooms dit weekend, gaaaaa!

waar? Eerste Bloemdwarsstraat 21H, Amsterdam
reyem.shop
wanneer: open van dinsdag t/m vrijdag 11 – 18 en zaterdag 12 – 17

EAUX Posse

Als het dan toch zonnig is dit weekend ga dan naar EAUX Posse, op de rand van ’t Lloydkwartier, aan de Maas. EAUX is zo’n plek waar je je op vakantie waant en van ‘s ochtends vroeg tot laat, binnen of buiten in de zon zit. In november opende Paul Posse zijn derde zaak: EAUX. Hier eet je Frans, Noord-Spaanse gerechten die van middag tot avond te bestellen zijn, alleen voor jezelf of om te delen. Hadden we al gezegd hoe lekker het terras is (met oneindig uitzicht over de Maas)? Sla vooral de witte bonen gesmoord in bloemkool amandel, de rib-eye met paling vinaigrette en de (houd je vast) bloedworst met peer en geitenyoghurt-ijs niet over, met een beetje geluk serveert gastvrouw Saskia een good old Pastis bij de oesters. Drink wijn. En er is meer… zoals fijne muziek en een oogverblindend gaaf (zelfgemaakt) interieur, veel meer. Genieten!

tip: pak de watertaxi naar halte Schiemond, die stopt (bijna) voor de deur

waar? Schiemond 40, Rotterdam
eauxposse.nl/reserveren
wanneer: open van vrijdag tot maandag 17 – 22, zaterdag 12 – 22 en zondag 12 – 20

Hermitage markt

Sinds begin maart is er op zaterdag markt in de tuin van de Hermitage. Niet zomaar een markt; iedere kraam heeft een bijzonder verhaal met producten afkomstig uit of rondom Amsterdam. Een goed excuus om je weekend boodschappen lokaal – en heel cultureel verantwoord – te halen.

waar? Amstel ingang, Hermitage tuin
wanneer:iedere zaterdag van 9.30-16.30, toegang is gratis

The Flying Deer

Een weekend niet gedronken is een weekend niet geleefd dus thank god dat er in Hotel The Grand, in samenwerking met Glenfiddich, een nieuwe whisky-bar, The Flying Deer (knipoog naar het merklogo), is op-gepopt. Deze pop-up bar is er niet zomaar een! Kijk, benadrukken dat elke whisky- en cocktail liefhebber hier zijn hart kan ophalen is (bijna) overbodig maar ook menig kunstliefhebber komt hier aan zijn trekken: kunstenaar Tadej Oblak toverde de bar namelijk om tot een heus neo pop-art kunstwerk waarin ‘geluk’ centraal staat – dat komt in combinatie met drank wel goed. Oh en niet geheel overbodig om te benoemen dat executive Chef Raoul Meuwese zorgt voor foodpairing; vooral The Royal is de moeite – en een flinke duit – waard. Tot wanneer de pop-up exact is? Tot de zomer maar gaat dat proeven en gaat dat zien!

waar? In Hotel The Grand’s cocktailbar The Flying Dutchman, maar dan net met een andere naam: The Flying Deer – Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam
theflyingdutchmanbar.nl
wanneer: open op donderdag t/m zaterdag 17 – 01

Saut Hermès

De jaarlijkse springwedstrijd in Grand Palais Paris is weer daar. Het aller, allerliefste treinen we heen-en-weer maar het wordt een ‘live’ maar virtuele versie dit jaar. Wel ideaal om vanaf de bank, niet in haute couture d’Hermès maar in chillpak de paarden op je scherm aan te moedigen – wel met gelakte nagels een parfummetje op natuurlijk. Enfin, je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

waar?: In Parijs of vanaf de bank via de livestream
wanneer: op 18, 19 en 20 maart

OX Rotterdam

Voorpret is veel pret dus reserveer alvast een tafel bij OX Rotterdam, dan kan je daar over een aantal weken écht genieten. Naar eigen zegge zijn zij ‘the new kid on the block’ – ‘the block’ is geheim en helemaal nieuw zijn ze niet meer maar vernieuwend wel. Eet en drink er ‘your heart out’ met lustopwekkende cocktails en gerechten geïnspireerd door de Chinese cultuur. Deze moet op je ‘go to’ lijst.

waar?: dat hoor je na de reservering
ox-rotterdam.nl
wanneer: open op woensdag t/m zaterdag 18 – 01

Heb jij een weekendtip die volgende week niet mag ontbreken? Mail hem dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Machteld Schmidt
Laatste berichten van Machteld Schmidt (alles zien)