Travel

Weekendtips week 11: Geniet, het is weekend

eau-de-cologne-4711

Iedereen z’n rode potlood deze week ingezet? Mooi! Hebben we onze burgerplicht voor de komende vier jaar weer voltooid en daarmee weer alle reden om volop van dit weekend te genieten. Want genieten zullen we. Lange tijd was de toestroom van inspiratie voor weekendactiviteiten in onze inbox namelijk vrij gering, maar we merken dat deze weer toeneemt en dat geeft de burger moed en hoop. Kunnen we extra door genieten. Toch?

Online genieten

Ook deze week kunnen we weer online genieten van kunst en cultuur, zoals van…
Cobra Museum Thuis. Volg digitale rondleidingen onder begeleiding van de conservatoren langs Cobra’s tentoonstellingen of ga zelf creatief aan de slag met doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten.
– Carré. Daar debuteert zaterdag (morgen dus) namelijk The Streamers, in eigen woorden de grootste band uit de Nederlandse popgeschiedenis met meer zangers dan muzikanten en meer hits dan de Top 40. De band is opgericht door Guus Meeuwis en Kraantje Pappie, wordt gemanaged door Frank Lammers en kent andere bandleden als Nick & Simon, VanVelzen, Diggy Dex, Typhoon en Suzan & Freek. Toegang tot het concert is gratis, dus gaat dat zien! (Je kunt wel wat achterlaten in de fooienpot).
– De laatste dagen van de Roze Filmdagen, die voor de 24e keer op rij worden georganiseerd. Elf dagen lang kon je genieten van dit lhbtq-filmfestival, want na zondag alweer voorbij is. Dus dompel je dit weekend nog onder in het volle programma van films en documentaires, aangevuld met verdiepende talkshows.

Eau de klonje

De thuisblijfactiviteiten worden leuker en leuker! Mediamatic organiseert op 2 april Essential Eau de Cologne, waarbij je samen met parfumkunstenaar Frank Bloem de legendarische geur van Eau de Cologne 4711 gaat creëren. Je krijgt een kit thuis gestuurd met alles dat je nodig hebt (en een boodschappenlijst voor nog wat verse ingrediënten) en aan het einde van de workshop heb jij twee flesjes Eau de Cologne gebrouwen, één op basis van etherische oliën en één op basis van tincturen.

mediamatic-eau-de-cologne-workshop

Italiaanse avond

Al maanden verdrietig omdat ook No Rules haar deuren heeft moeten sluiten? Droog die tranen! Ter ere van hun eerste verjaardag bezorgt No Rules nu door héél Nederland. Woensdag t/m zondag brengen ze al hun Italiaanse klassiekers (met een twist) zo naar jouw voordeur. Koud, dat wel. Maar als je de instructies volgt is dat zo weer verholpen.

Doorstappen

Het wandelen nog lang niet zat, maar heb je geen inspiratie voor een route? Wat dacht je van deze twee opties:
– De dames achter De Stadswandeling Amsterdam stippelen wekelijks een ontdekkingstocht door Amsterdam uit, waarbij je uiteraard ook langs diverse horecagelegenheden komt waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zo geniet jij van een lekkere activiteit, de stad, een natje en een droogje, haal je je 10.000 stappen én support je de locals. Ik zeg karmapunten all around. (Amsterdam wel uitgewandeld? Binnenkort organiseren de dames ook wandelingen in andere steden, zoals Leiden, Utrecht en Zaanstad).
– Deze en volgende zondag (dus 20 en 27 maart) ziet Amsterdam haar allereerste oesterwandelingen. Er zijn diverse routes die je langs 4 tot 5 restaurants leiden waar je kunt genieten van oesters (met verschillende toppings) en een bijpassende bubbel.

oysters-nicole-elliot-oesters

Stedentrip vanaf je bank

Vakantie of gewoon een paar dagen weg. We dromen er allemaal van, maar helaas is het nog even niet mogelijk. Maar een stedentrip vanaf je bank, dat kan wel! KLM en Withlocals hebben de handen weer ineen geslagen om jou de wereld te laten ontdekken zonder dat je daarvoor in een vliegtuig hoeft te stappen. Maandag (22 maart) ga je via Instagram Stories tussen 14.00 en 15.00 uur naar Kaapstad. Local Christopher neemt je mee op een virtuele tour door de stad en laat onder andere zien waar je het beste kunt ontbijten en waar je de hidden gems van Kaapstad kunt vinden.

Restaurantje spelen, maar dan moeiteloos

Het wordt ons door menig restaurant al vrij makkelijk gemaakt met compleet bereide menu’s die we thuis alleen nog even op hoeven te warmen. Maar je kunt het jezelf dus nóg makkelijker maken. Hoe dan? Nou, door een chef bij je thuis uit te nodigen! Leuk voor als je wat te vieren hebt (of gewoon omdat het kan. Het is jouw leven en je moet zelf tenslotte de slingers ophangen). De chefs van The Lobby Amsterdam staan tot jouw beschikking om bij jou thuis een vier-, vijf- of zesgangendiner in elkaar te toveren. En uiteraard kan alles voorzien worden van bijpassende wijnen.

Sabine Krouwels