Weekendtips

Weekendtips week 12

20/03/2014

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Dan Wallin

dan-isaac-wallin---tandri_med_hr
Dan Wallin is een Zweedse fotograaf die gek is op poloraids en ouderwetse foto technieken. Hij koopt over de hele wereld oude pakjes poloraidfoto’s op en dat zorgt ervoor dat je op iedere foto sporen terugziet van de vorige eigenaar van de poloraids. De strepen en vlekken maken zijn beelden extra dromerig en geven een mooie extra laag aan de foto’s. Je kunt het werk van Dan Wallin van 15 maart tot 3 mei zien in de Eduard Planting Gallery.

Waar en Huis

waar-en-huis
Waar en huis is een (niet meer zo heel) nieuwe pop-up store op het Belgiëplein. Ze verkopen vintage meubels, simpele hebbedingetjes en creatieve uitspattingen van buurtbewoners. Een goede plek om dit weekend tijdens een zonnige wandeling door de stad een koffie-stop te maken en een stuk taart te eten.

De Storm

de-storm
Een voorstelling in het kader ‘Ken je Klassiekers’. Regisseur Johan Doesburg presenteert dit weekend in de Stadsschouwburg een eigenzinnige Shakespeare-voorstelling met o.a. Mark Rietman, Jaap Spijkers, Hannah Hoekstra en Reinout Scholten van Aschat. Een verhaal dat je moet kennen in een jasje dat garant staat voor vermaak. Perfect voor een cultureel verantwoorde zondag!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte